Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Recruitment 2.0: out of the box werken

By 23/08/2021juli 24th, 2023No Comments
Home Recruitment 2.0: out of the box werken

Recruitment 2.0: out of the box werken

23/08/2021 | Leestijd: 2 minuten

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde onlangs dat er een recordaantal van 327.000 vacatures openstaat. Het is dan ook voor het eerst dat er meer vacatures zijn dan mensen zonder werk. In het tweede kwartaal van dit jaar stonden er tegenover elke 100 werklozen 106 vacatures.

Ook in de bouw is er een nijpend tekort aan vakmannen. Zo noemt branchevereniging Bouwend Nederland het personeelstekort in de bouw “een enorm probleem. Om de huidige woningnood op te lossen, moeten er vóór 2030 een miljoen woningen worden gebouwd. En als er niet snel personeel bijkomt, wordt die deadline niet gehaald.” En terwijl tijdens de harde lockdown van december in verschillende bedrijfstakken het aantal banen terugliep, kwamen er in de bouwsector juist 4000 banen bij. Maar personeel is nauwelijks te vinden.

Fiks tekort aan vakmannen

Dat houdt in dat de recruiters bij Haldu Groep alle zeilen bij moeten zetten om de juiste vakmannen te vinden. Eerder merkte recruitment manager Claudia van Bergen al op dat er een fiks tekort is aan Nederlandse vakmannen en dat Haldu Groep daardoor genoodzaakt is in het buitenland te werven. “We hebben continu contact met potentiële kandidaten”, vertelt Claudia. “Daarnaast hebben we hele korte lijntjes met ons netwerk van bemiddelaars. Communicatie is hierin heel belangrijk. Welke behoefte heeft onze klant en dat leggen wij dan weer voor aan onze bemiddelaars.”

Claudia legt uit dat het netwerk met bemiddelaars het afgelopen jaar is uitgebreid. “We zijn nieuwe samenwerkingen aangegaan met specialisten, die ook echt kennis van de markt én onze branche hebben. Die eigenschappen zijn essentieel om de door ons gestelde kwaliteit te waarborgen. Daarom houden we onze ogen ook altijd open voor nieuwe samenwerkingen.”

Out of the box

Claudia is echter ook de eerste om toe te geven dat het regelmatig zoeken naar een speld in een hooiberg is. “Je wilt niet Jan en alleman aannemen. Je moet ook gewoon kritisch blijven”, aldus Claudia. “Daarin maak je een afweging met wat mogelijk is en wat niet. Je wordt ook min of meer gedwongen om out of the box te denken en daar ook naar te handelen. We grijpen alle mogelijkheden aan om de juiste vakmannen aan ons te binden. Want hoe je het ook wendt of keert: Nederland bouwt door en wij werken daaraan mee!”