Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Een frisse wind door de recruitment van Haldu Groep

By 09/12/2020april 19th, 2022No Comments
Home Een frisse wind door de recruitment van Haldu Groep

Een frisse wind door de recruitment van Haldu Groep

09/12/2020 | Leestijd: 3 minuten

Dat Haldu Groep buiten de landsgrenzen personeel werft, is natuurlijk niets nieuws. Dit doen we omdat de vijver met beschikbare Nederlandse vakmannen nagenoeg opgedroogd is. Naast het leveren van Nederlandse vakmannen, heeft Haldu Groep zich inmiddels ontwikkeld tot specialist in buitenlandse vakkrachten.

Claudia van Bergen, de nieuwe recruitment manager van Haldu Groep, erkent de tekorten op de Nederlandse arbeidsmarkt. “Door deze tekorten zijn we genoodzaakt veel andere landen aan te boren en breed in te zetten op buitenlandse arbeidskrachten. Om onze buitenlandse vakmannen altijd goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij inmiddels ook een aardig internationaal team binnen Haldu Groep.”

Zo heeft Haldu Groep 2 Poolse werkcoaches in dienst en start er begin januari weer een Poolse recruiter. Claudia: “Daarnaast hebben een Roemeense recruiter, een Roemeense werkcoach en een Hongaarse werkcoach in onze gelederen. Afhankelijk van hoe de markt zich komend jaar gaat ontwikkelen, kijken we ook naar de mogelijkheden van de Bulgaarse markt.”

Samenwerking met online marketing

Claudia beseft dat een moderne recruitment afdeling niet meer zonder een degelijk online marketing team kan. “Met Johan en Nina hebben we dat tegenwoordig goed gecoverd. Sinds dat zij met z’n tweeën zitten, zijn er behoorlijk wat stappen gezet. De website heeft zowel visuele als functionele upgrades gekregen. Daarnaast beheren zij de campagnes en acties op social media en vacaturesites. Op social media proberen we te streven naar verbondenheid met onze doelgroep, ze onderdeel uit te laten maken van onze bedrijfscultuur. Uiteindelijk leidt dit ook tot een kwalitatief betere werving, omdat wij zelf kunnen sturen op de door ons gewenste kwaliteit in plaats van het aangereikt krijgen.”

Bemiddelaars blijven belangrijk

Ondanks dat de marketingmannen veel wervingswerk doen voor de recruiters van Haldu Groep, is Claudia de eerste om te roepen dat de bemiddelaars belangrijk blijven. “We verliezen de bemiddelaars absoluut niet uit het oog, die blijven belangrijk. Zij kunnen voor ons volume toevoegen, waardoor Haldu Groep kan blijven groeien. En dat kan niet zonder bemiddelaars”, benadrukt Claudia. “Zij zijn echt een buitenlands verlengstuk van onze recruitment. Zij kunnen hun lokale contacten aanboren.”

Claudia geeft aan dat Haldu Groep zich hiermee nog meer de focus legt op lokale mensen, ook als zij geen werkverleden hebben in Nederland. “Wij vinden het niet erg om investeringen doen. Zaken als het maken van een BSN-afspraak, het begeleiden van de werknemers gedurende zo’n afspraak, maar ook het aanmelden voor de GPI- en VCA-cursussen; wij regelen het allemaal voor de werknemers. We roepen niet alleen dat we er voor personeel zijn, we zorgen door middel van totale ontzorging ook de daad bij het woord!”

Carerix

Niet alleen een uitgebreid recruitmentnetwerk is van groot belang voor een organisatie als Haldu Groep. Ook de snelheid van werken is belangrijk. “Begin 2020 is Haldu Groep gaan werken met Carerix, een serieuze stap vooruit. Na een aftastfase, zijn we nu aanbeland op het moment dat we niet alleen onze productiviteit maar ook de kwaliteit moeten verhogen. De screening kan met behulp van Carerix niet alleen sneller, maar ook veel kwalitatief beter!”

Activiteiten

Door haar jarenlange ervaring in de recruitmentwereld, weet Claudia heel goed hoe en wanneer je als organisatie -al dan niet virtueel- aanwezig moet zijn. “Onze marketingjongens hebben de activiteitenkalender voor 2021 al grotendeels ingevuld. En samen met de accountmanagers organiseren we allerlei verschillende acties doen voor de (lokale) arbeidsmarkt. Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld een aantal keer een foodtruck naar verschillende bouwplaatsen laten komen. Dat wordt heel erg gewaardeerd.”

Het laatste evenement dat door Haldu Groep is georganiseerd, is een online banenmarkt. “Dat hebben we nu voor het eerst gedaan. We hebben extra aandacht besteed aan onze vacatures en zijn de hele week via diverse online kanalen te bereiken geweest. Voor een eerste keer hebben we over aandacht eigenlijk niets te klagen gehad. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar”, besluit Claudia.