Skip to main content
De avonturen van Sterre Timmermans

Wie vertrouw jij op z’n blauwe ogen?

By 17/09/2021juli 24th, 2023No Comments
Home Wie vertrouw jij op z’n blauwe ogen?

Wie vertrouw jij op z’n blauwe ogen?

17/09/2021 | Leestijd: 4 minuten

Hi, ik ben Sterre en 28 jaar. Mijn hobby’s? Mijn gloednieuwe Labrador pup! Weet je, ik heb al best wel wat mooie jobs gehad. Maar de uitzendbranche? Vanaf de allereerste dag dat ik hier als stagiair aan de slag ging bij Haldu Groep, dacht ik direct: wat heb ik al die jaren hiervoor eigenlijk gedaan? ‘Bruisend’ gaat misschien wat te ver, maar Haldu Groep moet toch met afstand het spannendste uitzendbureau van heel Nederland zijn.

Wat ze doen bij Haldu Groep? Ik wist niet dat het bestónd, maar het is een unieke business. De onvermoeibare recruiters zoeken het neusje van de zalm onder Nederlandse en buitenlandse bouwvakkers en plaatsen hen op bouwwerken door heel Nederland. En dat doen ze alsof het om hun eigen familie gaat. Met prima huisvesting en eersteklas gereedschap. Ook daarna laat Haldu deze mensen, die huis en haard hebben verlaten, niet zwemmen. Een jobcoach is hun luisterend oor en springt bij als er eens iets is. Want met al die keihard werkende buitenlandse vakkrachten op al die steigers, is er altijd wel iets voor hen te doen. Zo kunnen deze kanjers lekker doorwerken en is hun thuisfront ook helemaal happy. Die inzet op de menselijke kant bij Haldu is helemaal mijn ding. Over mijn puppy zeiden ze zelfs: neem maar mee naar je werk! Hoezo hondenbaan.

Hilarisch Haldu

Maar goed, genoeg reclame voor Haldu. Ik ga jullie een kijkje geven achter de schermen bij Haldu Groep. Want gekke dingen, grappige grollen en adembenemend hilarische situaties? Daar is de uitzendbranche blijkbaar voor geboren. En helemaal bij Haldu Groep, met die leuke mix van ongelooflijk hard werken én tijd voor een geintje. Mijn baas? Die vindt het allemaal wel best en vertrouwt mij. Trouwens, alles gaat hier in goed vertrouwen, en dat werkt heel lekker. Zelf zegt mijn baas: er wordt toch al te weinig gelachen. Dus ik mag hier lekker los.

Digitaal op de koffie

Ik zei je al: Haldu Groep werft veel medewerkers in het buitenland. Effe heen en weer rijden naar bijvoorbeeld Polen voor een sollicitatie is dan natuurlijk geen optie. Terwijl heel werkend Nederland door corona overging op video calls, doen ze dat hier al járen zo. Je moet weten, zo’n buitenlandse video call is de eerste kennismaking tussen een vakman en Haldu. Zo had ik dus ook een video call met een nieuwe medewerker, samen met de recruiter. Zijn naam? Benja, een Roemeense metselaar. Een rustig type en boomlang. Natuurlijk vroeg de recruiter stevig door en na een half uur had Benja de baan. Het was donderdag en Benja sprong meteen in de auto naar Nederland. Want metselaars zijn zó schaars dat we direct werk hebben. Alle nieuw geworven buitenlandse medewerkers geven we een prima overnachting in een hotel vijf kilometer van ons kantoor. Okee, via de video call spreek je alles tot in detail af, maar het blijft spannend of ze er allemaal ook echt fris en fruitig staan na een lange reis! Als ze geen eigen vervoer hebben, dan haalt een medewerker van Haldu Groep hen op bij het hotel. Gelukkig was Benja er met zijn eigen auto! En stipt om 10.00 uur meldde de rustige Roemeen zich bij ons op kantoor. Een veelbelovende start…

Stipt op tijd, maar bijna alles kwijt!

Nu had ik via de video call gezien dat Benja hele bruine ogen had. Maar de Haldu collega’s en ik zagen bij binnenkomst dat Benja ineens twee héle grote blauwe ogen had! Niet de kleur die hij bij zijn geboorte van zijn mamma meekreeg, maar twee stevig in elkaar geslagen Roemeense doppen. Een lekker begin van de maandag. Met horten en stoten en ook veel handgebaren legt de boomlange Benja ons uit dat hij is overvallen in Utrecht. De goedmoedige Benja staat er bijna bij te huilen en we krijgen allemaal medelijden. Geloof het of niet (wij probeerden het te geloven!), maar Benja moest zijn werkkleding en gereedschap afgeven. Zijn portemonnee en telefoon mocht hij gelukkig houden. Wel is zijn auto beschadigd en deze heeft hij met duct tape gerepareerd. Kortom, Benja uit Roemenië, de zo gewilde metselaar, kwam op dag één naar Haldu zonder werkkleding en gereedschap, maar gelukkig nog wel met kleren aan.

Iedereen verdient een tweede kans, toch?

Natuurlijk gingen bij Haldu alle alarmbellen af. Want onze opdrachtgevers verdienen eersteklas werknemers. Maar we zijn ook mensen met een hart. Na overleg met accountmanager Evert besloten we Benja een tweede kans te geven. Hij ontving een werkbroek en schoenen en kreeg de volgende ochtend om 7.00 uur van de accountmanager ter plekke gereedschap overhandigd. Evert keek het even aan en een paar dagen later bezoekt hij Benja en zijn voorman op de bouw. Die is razend enthousiast over Benja. Zijn blauwe ogen zijn inmiddels geel. Eind goed al goed: tevreden opdrachtgever, tevreden medewerker. Een tweede kans is toch wel een mooi fenomeen. Mocht u nu ergens in Utrecht een man in veel te grote werkkleding zien lopen en met een hoop mooi gereedschap? Vraag ‘m dan of hij het de volgende keer durft op te nemen tegen Rico Verhoeven. Die houdt ook wel van een ‘verbouwinkje!”

Tot de volgende keer! Want ik zei het al: altijd wat geks hier…

Sterre