Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Werken via een uitzendbureau: 8 redenen om het wél te doen

By 05/02/2021juli 24th, 2023No Comments
Home Werken via een uitzendbureau: 8 redenen om het wél te doen

Werken via een uitzendbureau: 8 redenen om het wél te doen

05/02/2021 | Leestijd: 2 minuten

 1. Veel werk

  In tijden van crisis daalt het aantal vaste banen vaak flink, terwijl het aantal tijdelijke banen juist groeit. Maar tijdelijk werk is niet meer zo tijdelijk als het lijkt: er is veel werk voor langere duur en je kunt een vast contract krijgen.

 2. Toon motivatie

  Werk hebben is beter dan geen werk hebben. Je bent het misschien niet gewend om tijdelijk werk te hebben, maar je ben in ieder geval bezig. Ook voorkom je grote gaten op je cv. Laat je meteen zien dat je wil werken en gemotiveerd bent.

 3. Maak jezelf onmisbaar

  Als je ergens tijdelijk werkt, is de kans op een vaste aanstelling groter. Als je goed werk levert en je positief met je collega’s omgaat, word je vanzelf onmisbaar.

 4. Specialisatie

  Werken via een uitzendbureau dat is gespecialiseerd in een specifieke branche kan ervoor zorgen dat jouw baan aansluit op jouw opleiding. Zo blijf je aan de slag binnen hetzelfde vakgebied en bouw je jouw kennis en ervaring alleen maar uit.

 5. Carrièrekeuzes

  Geen idee wat jouw volgende stap op de arbeidsmarkt wordt? Dan kan werken via een uitzendbureau je helpen om de volgende stap in je carrière te nemen.

 6. Nieuwe skills

  Je kunt een tijdelijk baan gebruiken om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen of een overstap te maken naar een nieuwe sector waar je nog niet eerder gewerkt hebben. Dus leer die nieuwe skills.

 7. Carrièrekeuzes

  Een nieuwe carrièrewending kan je aanvankelijk afschrikken. Maar een bedrijf dat later jouw cv ziet, zal juist onder de indruk zijn van je besluit om in een andere sector te werken.

 8. Praktijkervaring

  Iets om handen hebben is goed voor mensen. Ongeacht hoe jong of oud je bent, een tijdelijke baan kan goed van pas komen. Net je diploma gehaald? Dan kan je veel praktijkervaring opdoen.