Skip to main content
De avonturen van Sterre Timmermans

Vuurwerk mocht niet, maar Sterre(tjes) wel!

By 31/12/2021juli 24th, 2023No Comments
Home Vuurwerk mocht niet, maar Sterre(tjes) wel!

Vuurwerk mocht niet, maar Sterre(tjes) wel!

31/12/2021 | Leestijd: 4 minuten

Volg je mijn columns over al mijn spannende avonturen bij Haldu Groep ook al? Top! Mijn trouwe lezers verras ik aan het einde van dit jaar graag met een dubbele column! Zeg maar: 200% verbaal vuurwerk zonder harde knallen, maar wél met mooie en verrassende….sterre(tjes)! Enne…in 2022 ben ik er weer, met elke maand opnieuw een column van jullie eigen Sterre. Met grappige en soms ook ontroerende inkijkjes in de wereld van Haldu Groep, nog steeds het gaafste uitzendbureau van heel bouwend en technisch Nederland!

December is dé tijd van relatiegeschenken voor onze trouwe opdrachtgevers. En natuurlijk vergeten we onze keihard werkende vaklieden ook niet met een mooi kerstpakket. Uiteraard bestellen we die niet last-minute. Want bij Haldu zitten we altijd graag bóvenop de planning en laten we niets aan het toeval over, dus ook de cadeautjes niet. Ik kan jullie verklappen dat onze Bourgondische levensgenieter Hans van Hal al in september, nog bruin van de zomervakantie, staat te trappelen om op eindejaarsonderzoek uit te gaan. Tijdens zijn speurtocht op internet in de mooie nazomer heeft hij er nog net geen schaaltje oliebollen bij staan om in de stemming te komen. Hans heeft een goede hand van kiezen. Zo scoorde hij al eens mooie blauwe flessen met het Haldu logo met daarin uiteraard iets sterkers dan water.

Die wijn is fijn, maar…ehhh…

Ik mag verklappen dat de relatiegeschenken dit jaar een lekker flesje rode wijn worden. Proost! Begin december werd alles keurig netjes geleverd en vol trots liet Hans als een echte sommelier zijn ingekochte wijn zien. Maar staat daar nu alcoholvrij op? Hans zet zijn leesbrilletje op en ja hoor. Alcoholvrij. Dat was wel even lachen, maar of dit nou een geschikt relatiegeschenk is na een jaar waarin er zoveel anders óók al niet mocht? De rust zelve belt Hans nog met de leverancier, maar die is niet genegen iets te doen en wil ze zeker niet terugnemen. Dat hier nooit meer wat besteld wordt, mag duidelijk zijn. Daar zijn we bij Haldu Groep dan ook wel weer nuchter in.

De Voedselbank ging dankzij ons ‘op de fles’

Na druk overleg (een crisis-issue op de agenda van de directie) besluiten we om bij het plaatselijke wijnhuis toch nog nieuwe wijn, mét alcohol, te bestellen. Ondertussen wacht een grote lading alcoholvrije wijn in ons magazijn op zijn bestemming. We besluiten de Voedselbank te bellen en bieden hen een donatie aan. Maar nee, klinkt het kurkdroog door de telefoon. Wijn? Dat wordt niet geschonken. Maar als we vervolgens zeggen dat het alcoholvrije wijn is, komen ze het graag ophalen. Dus in Groesbeek zijn er 300 flessen alcoholvrije wijn in de kerstdozen van de Voedselbank meegegaan. Wie weet is er op Haldu getoast, je weet het niet. Zo zie je maar hoe je van de nood een deugd maakt. Toch een goed gevoel…

Fabian maken we graag mobiel

Ik beloofde je als eindejaaruitsmijter twéé leuke verhaaltjes, toch? Nou, houd je vast. We hebben bij Haldu sinds een paar weken een nieuwe uitzendkracht aan het werk: Fabian. Een veelbelovende kanjer die we het graag naar de zin maken. Maar Fabian heeft geen auto, maar wil graag aan de slag. Gelukkig hebben wij bij Haldu auto’s die we ter beschikking kunnen stellen aan werknemers, tegen een eigen, bescheiden bijdrage. Want échte vakmensen helpen we graag letterlijk en figuurlijk op weg.

Fabian timmert aan de weg, maar niet zoals het hoort

Fabian is maar wát blij. Vanuit Gouda komt hij met de trein en wij halen hem op het station in Nijmegen op. Fabian neemt de auto in ontvangst en start de volgende dag op het project. Na een paar weken wordt onze accountmanager Rick gebeld, dat ze Fabian maar een rare snuiter vinden en dat ze denken dat hij spullen meeneemt die niet van hem zijn. Lastig; je kunt niet zomaar iemand beschuldigen.

Onverbeterlijke kleptomaan

Maar twee dagen later wordt Rick gebeld: ze hebben Fabian op heterdaad betrapt met spullen, zoals kabels en koper in de Haldu auto. We besluiten dat Fabian de volgende dag op kantoor moet komen. Danny gaat het gesprek met hem aan en geeft aan dat wij dit niet kunnen accepteren. De bouwplaatsdief moet zijn auto inleveren en krijgt ontslag. Dan denk je toch dat hij geschrokken is, maar deze kleptomaan niet. In de hal van het kantoor staat een kerstboom waaronder alle geschenken worden gelegd die wij van onze relaties krijgen. Daar staan dus een paar heerlijke flessen wijn (met alcohol). Nou, dat vindt Fabian wel aantrekkelijk, want tijdens zijn wandeling naar buiten pakt hij er gewoon één mee. Ja, echt waar. Gelukkig ziet Demi dit en confronteert hem hiermee. Er klinkt een ongemeend sorry en Fabian zet de fles terug. Een onverbeterlijke kleptomaan dus. Die valt bij ons voortaan onder de categorie: werving & selectie…wegwezen!

Graag wens ik jullie een mooi, voorspoedig en vooral gezond 2022 toe!

Het goede nieuws is dat mijn stage is omgezet in een vaste baan! Want als je bij Haldu laat zien dat je wat kunt, gunnen zij je graag zekerheid! Om dit te vieren kreeg ik een extra flesje rode wijn mee naar huis…mét alcohol!

Sterre