Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Trage markt, maar volop kansen

By 07/02/2023juli 24th, 2023No Comments
Home Trage markt, maar volop kansen

Trage markt, maar volop kansen

07/02/2023 | Leestijd: 2 minuten

Nieuw jaar nieuwe kansen. Onze recruitment manager Claudia van Bergen legt uit wat de ontwikkelingen in de markt zijn zo vlak na de start van het nieuwe jaar.

De trage markt

‘Op dit moment is de huidige markt erg traag’ begint Claudia. ‘vooral het weer speelt hier een grote rol in.’ Uit ervaring weet Claudia dat het vaker aan het begin van jaar erg stroef gaat met de aanwas van kandidaten. Maar na alle verwachting draait het binnenkort toch om. ‘Na de Carnaval, begin maart verwachten we een betere markt’ vertelt Claudia. Op dit moment worden projecten uitgesteld vanwege te kort aan materialen en de hoge kosten ervan. Dit zorgt er ook voor dat de eisen voor het binnenhalen van de kandidaten hoger komen te liggen. ‘In een trage markt is er werk voor kandidaten met ruime ervaring in Nederland, de juiste certificaten en een goede referentie’ aldus Claudia.

Doel voor de komende tijd

Zoals bij ieder bedrijf is het van belang om naamsbekendheid te creëren. ‘Door steeds nauwer te werken met onze Marketing afdeling, willen we ervoor gaan zorgen dat we meer naamsbekendheid creëren via de socials door structureel te posten’.

Ook is het doel om ons te focussen op de nieuwe landen zoals Bulgarije en Spanje. ‘We hebben sinds kort een nieuwe Bulgaarse collega bij recruitment die precies de ins en outs weet over de wensen van de Bulgaarse kandidaten en gaan ons dan ook focussen op deze markt’ aldus Claudia.

Internationale trips

Zoals we in de vorige blog al aan hebben gegeven is Recruitment erg druk bezig geweest met het bezoeken van onze partner agencies in Polen en Roemenië. Ook dit jaar staan er weer nieuwe uitstapjes op de planning. ‘Het is van belang dat we nauw contact houden met onze agencies, zowel persoonlijk als via teams. En nu dat we contacten hebben gelegd met Moldavië zien we een erg mooie toekomst tegemoet’ vertelt Claudia enthousiast.

Oog op de toekomst

Volgens Claudia komt het vaker voor dat er steeds meer aanbieders of te wel bemiddelaars contact zoeken van buiten Europa. ‘We zijn op dit moment aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om kandidaten van buiten Europa te kunnen plaatsen, maar op dit moment staat dit nog in de kinderschoenen en is het eerst kijken wat de markt gaat doen’.