Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Top 10 bouwmoppen

By 14/12/2020april 19th, 2022No Comments
Home Top 10 bouwmoppen

Top 10 bouwmoppen

14/12/2020 | Leestijd: 3 minuten

  1. Zaagmans

Een bouwvakker op de vijfde verdieping heeft een zaag nodig, maar heeft er geen in zijn buurt. Hij kijkt naar beneden en ziet een collega staan die wel een zaag heeft. Hij roept naar de collega, maar die hoort hem niet. De man op de vijfde besluit om via gebarentaal zijn collega duidelijk te maken dat hij de zaag nodig heeft. Hij wijst naar zichzelf, betekenend “ik”. Met behulp van handen en voeten werk en zaagbewegingen maakt hij de man beneden duidelijk dat hij de zaag nodig heeft. De man beneden knikt begrijpend, laat zijn broek zakken en begint zich ter plekke af te trekken en komt klaar. De man op de vijfde rent naar beneden en zegt woest: “Mafkees, waar ben je mee bezig? Ik vroeg je om de zaag!” Zijn collega zegt: “Ja dat weet ik, ik zeg alleen maar dat ik zo kom.”

  1. Slopen

Waarom staat het leger in België paraat bij het slopen van een gebouw?

Er kan gewapend beton in zitten.

  1. Muurtje

Waarom kon Albert Einstein geen muur bouwen?

Hij had maar ein stein.

  1. Oudste beroep

Een timmerman, elektricien en een metselaar zitten tegen elkaar op te scheppen wie het oudste beroep heeft. De timmerman: ”Weet je nog… Jezus. Die lag in een stalletje en dat stalletje is gebouwd door… jawel, een timmerman.” Zegt die metselaar: “Nou en? De piramiden stonden er toen al eeuwen en die zijn toch echt gemetseld.” Zegt die elektricien: “Dat kunnen jullie wel zeggen, maar toch hebben wij het oudste beroep. Op de eerste dag van de schepping zei God ‘Laat er licht zijn’, en er was licht. Wij hadden de leidingen toen al liggen!”

  1. Mobiel metselen?

Deze hadden we nog niet gezien in ons vak, want ‘opeens heb je het…’.

  1. Hard

Er staan twee zaken cement bij een bouwplaats. Begin het ineens te regenen. Zegt de ene cementzak tegen de andere: “Bah, ik haat regen.” Waarop de andere cementzak zegt: “Ach ja, daar word je hard van!”

  1. Arbo? Welke arbo?

Wij prediken altijd dat we veilig moeten werken. Internetfenomeen Kakhiel heeft een fraaie verzameling van mannen die het wat minder nauw nemen met de regels.

  1. Eigen bouwbedrijf

Zegt een dokter tegen zijn patiënt: “U heeft nierstenen, kalk in uw bloedvaten en water in uw knieën.”
Waarop de patiënt zegt: “Als u nou ook nog zegt dat ik cement in m’n zak heb, kan ik een bouwbedrijf beginnen.”

  1. Altijd weer die dokter

Komt een vrouw bij de dokter, met allemaal zwarte stippen en strepen aan de binnenkant van haar dijen. Verontrustend vraagt ze de dokter wat dat kan zijn.
De dokter kijkt en vraagt: “Werkt uw man soms in de bouw?”
De vrouw: “Ja.”
De dokter: “Is hij soms timmerman?”
“Ja”, zegt de vrouw.
Antwoord van de dokter: “Vraag hem dan eerst als hij thuis komt om het potlood achter zijn oor weg te halen.”

  1. Altijd weer die dokter