Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Toestroom Europese vaklieden blijft aanhouden

By 03/02/2022juli 24th, 2023No Comments
Home Toestroom Europese vaklieden blijft aanhouden

Toestroom Europese vaklieden blijft aanhouden

03/02/2022 | Leestijd: 2 minuten

“Onlangs mee- en tegenvallers hebben we toch de wind in de rug! We zijn uit de startblokken van het nieuwe jaar geschoten én de teller van de toestroom nieuwe Europese vaklieden blijft oplopen. Onze strategie om ons te richten op nieuwe markten en branches lijkt dus te werken. Daarnaast beseffen we ons maar al te goed dat dit niet vanzelfsprekend is. Het blijft hoe dan ook een flinke uitdaging om het juiste vakbekwame personeel te werven”, aldus Recruitment Manager Claudia van Bergen.

Nieuwe markten betekent nieuwe kantoren

Haldu Groep is zich dus gaan richten op nieuwe Europese markten. De focus ligt op dit moment met name op de Bulgaarse en Roemeense markt. Daarnaast zijn we in de karakteristieke stad Gdańsk in Polen al enige tijd gevestigd met ons kantoor. Samen met moedermaatschappij Impact houdt Haldu Groep de markt hier goed in de gaten. Ook de opening van het kantoor in de Roemeense stad Cluj is een veelbesproken onderwerp binnen de recruitmentafdeling. “Wij ontdekken dus niet alleen nieuwe Europese markten achter ons bureau in Nederland, maar we laten daadwerkelijk ons gezicht zien. We zijn fysiek aanwezig! Onze nieuwe collega Maarten Coenen gaat in de functie van International Business Developer het gezicht voor de markt in Europa zijn. Zo kunnen wij nieuwe markten veel beter begrijpen. Dit maakt onze manier van werven uniek. Op deze koers kunnen we misschien binnenkort zelfs buiten Europa aan de slag”, vertelt Claudia met trots.

Interne uitbreiding

Nieuwe markten verkennen betekent ook interne uitbreiding. Denk aan native speakers, recruiters en zeker ook job coaches. Daarnaast moeten de websites en socialmediakanalen voor de focuslanden aanwezig zijn. Claudia legt uit dat deze uitbreidingen van cruciaal belang zijn: “Wij leggen de focus op het uitbreiden van nieuwe markten, omdat we merken dat de Nederlandse arbeidsmarkt niet in beweging komt. Voor ons een teken dat wij als recruitmentafdeling juist wel in beweging moeten komen en nieuwe kansen moeten benutten”.

De toekomst

“Nieuwsgierig als we bij Haldu Groep zijn, houden we de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt scherp in de gaten. Het jaar is veelbelovend begonnen én we kijken uit naar wat 2022 nog meer voor ons in petto heeft”, sluit Claudia af.