Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Terugblik op een geslaagde Bewust Veilig Dag 2024

Home Terugblik op een geslaagde Bewust Veilig Dag 2024

Terugblik op een geslaagde Bewust Veilig Dag 2024

29/03/2024 | Leestijd: 2 minuten

Afgelopen woensdag besteedden honderden bedrijven in de bouwwereld weer een stukje extra aandacht aan veiligheid tijdens de Bewust Veilig-dag 2024. Het thema van dit jaar was: “Veiligheid versterkt als je samenwerkt”.

Geheel passend bij het thema “Veiligheid versterkt als je samenwerkt” hebben wij verschillende acties ondernomen. Zo werd onder onze vakkrachten een zoekplaat met risico’s op de bouwplaats verspreid met de opdracht zoveel mogelijk gevaren op te sporen. Uit de ruim 150 inzendingen is uiteindelijk één winnaar gekozen. Onze timmerman Leon van Schaijk wist maar liefst 28 onveilige situaties op te sporen en werd hiermee de terechte winnaar van een mooie trofee.

Daarnaast hebben wij verschillende bouwplaatsen bezocht onder de noemer: “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”. Meerdere vakkrachten hebben onafhankelijk van elkaar werkplekinspecties uitgevoerd. Vervolgens hebben we de formulieren naast elkaar gelegd en de bevindingen van iedereen besproken. Uiteraard waren er veel overeenkomsten, maar ook verschillen waarover interessante discussies ontstonden. Hiermee hebben we weer een stukje bewustwording gecreëerd onder onze vakkrachten. Johan Cruijff zei niet voor niets: “Je gaat het pas zien, als je het door hebt.”

Wij kijken terug op een geslaagde Bewust Veilig-dag. Uiteraard blijft het voor ons niet bij één dag en blijven wij ons 365 dagen per jaar inzetten voor de veiligheid en gezondheid van onze vakkrachten.