Skip to main content
De avonturen van Sterre Timmermans

Straks zien al onze Haldu collega’s er weer buik…ehhh…puik uit!

By 18/07/2022juli 24th, 2023No Comments
Home Straks zien al onze Haldu collega’s er weer buik…ehhh…puik uit!

Straks zien al onze Haldu collega’s er weer buik…ehhh…puik uit!

18/07/2022 | Leestijd: 3 minuten

Iedereen is een beetje ijdel, toch? En dat mag best. Zelf sta ik met mijn profielfoto op Facebook ietsje onherkenbaar. Niet omdat ik mij ergens voor schaam, maar het aantal vriendschapsverzoeken van onbekende mannen neemt wel heel erg toe sinds ik deze column schrijf! 😊.

Was jouw lockdown ook een slockdown?

Eerlijk is eerlijk: in de zomer willen we er op het strand en de camping allemaal een beetje afgetraind uitzien. De coronakilo’s zitten er bij heel veel mensen nog aan. Wat wil je ook; de sportscholen zijn nog niet zo heel lang weer open. En in lockdown was het vaak toch ook wel: slockdown! Dus, waar te beginnen?

Collega’s droppen de kilo’s!

Om mij heen zie ik gelukkig heel veel fanatieke collega’s die zich sportief en gezond voorbereiden op een zomer “Groesbeek on the beach!” Neem collega Rick. Die is vastbesloten om als de Amerikaanse acteur David Hasselhoff de zomer in te gaan. Je weet wel: die sterke sixpack uit Bay Watch. Rick was eerst een paar weken wat ‘shaky’ door een ietwat eenzijdig afslankdieet met shakes. Daar word je natuurlijk al snel een tikkeltje wee van. Inmiddels maakte Rick de slanke switch naar aandacht voor zijn eetpatroon. Bied je Rick nu een kroket of broodje worst aan? Dan zegt Rick: “Dat zal mij worst wezen! Ik ga voor Bay Watch en niet voor Buik Watch!” En mocht Rick’s gedroomde sixpack niet lukken? Zijn reserve sixpack staat thuis natuurlijk al lekker koud in de koelkast. Zo wordt de gedroomde Hasselhoff misschien gewoon Heinekenhoff!

Danny & Konrad: onze Weegschaal Warriors!

Ook heb ik veel respect voor mijn collega’s Danny en Konrad. Echte levensgenieters waarbij de kilo’s een beetje begonnen te tonen. Beide kanjers grepen al afgelopen herfst de afslank challenge aan en gingen beslist niet over één nacht ijs. Geen gedoe met halfslachtige diëten en onhaalbare tips uit het magazine Man’s Health. Beide weegschaal warriors gingen diep met een personal trainer. Via booth camps en digitale support vlogen de kilo’s eraf. Niks meer ingehouden buiken, alleen nog maar ingehouden trots! Maar tja, Kerst, Oud & Nieuw en gezellige nieuwjaarsrecepties deden weer dik hun best om de afvalrace te stoppen. Maar Danny en Konrad zijn doordouwers, dus zijn ze weer volop in de weer met uitdagende eet- en trainingsschema’s.

Haldu goes Healthy!

En dan collega Robbert, onze culinaire lekkerbek. Van friettent tot sterrenrestaurant; alleen al als Robbert daar smakelijk over vertelt, loopt het water je in de mond. Maar ook de vriendelijke Robbert luisterde naar zijn ‘buikgevoel’ en trakteert ons inmiddels op de meest gezonde recepten. Zelf geeft hij het goede voorbeeld met groentecrackers en gezonde wraps. Dankzij Robbert kunnen we zeggen: Haldu goes Healthy! Natuurlijk vergeten we bij Haldu Groep de gezelligheid niet. Nog steeds organiseren we afdelingslunches. Om te horen wat er speelt en om samen even gezond te snacken. En ik weet niet of ik het mag verklappen: Angelique heeft haar streefgewicht bereikt, maar ze is nog wel steeds ons financiële zwaargewicht!

Ook de lachspieren trainen we graag

Natuurlijk nemen we onze gezondheid serieus, maar trainen we ook graag onze lachspieren. Een collega die ik vroeg wat hij ging doen aan zijn bollende buikje zei heel droog: “Een platte buik? Had ik al, maar stond me niet!”

Namens alle fitte collega’s bij Haldu Groep wens ik iedereen graag een heerlijke zomervakantie toe. Even lekker bijkomen met familie en vrienden van een druk jaar. Enne…lukt het niet met je slanke lijn? Maak je niet dik 😊!

Groetjes van Sterre