Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Onze klanten en vaklieden staan sámen op 1!

By 29/06/2022februari 5th, 2024No Comments
Home Onze klanten en vaklieden staan sámen op 1!

Onze klanten en vaklieden staan sámen op 1!

29/06/2022 | Leestijd: 3 minuten

Bij Haldu Groep staat de klant op één. Uiteraard! Maar misschien nóg wel meer aandacht geven we aan onze trouwe vaklieden. Ongeacht of deze nu uit Nederland komen of uit het buitenland. Die aandacht voor onze vakmensen komt niet alleen henzelf ten goede, maar al snel ook onze klanten. Dus, in feite staan onze klanten en vaklieden sámen op 1! Ik leg het u graag uit.

Het fundament onder onze bouwambities? Arbeidsmigranten.

Onze recruiters kiezen voor hen de allerbeste vaklieden uit, zorgen dat zij 100% voorbereid op het project komen én houden voortdurend de vinger aan de pols. Onze accountmanagers en onze buitendienst zijn nauw betrokken bij onze vakkrachten. Door hun regelmatige bezoeken weten zij precies wat onze vaklieden wel en niet kunnen. Zij gaan persoonlijk langs op uw projecten en checken frequent of alles op rolletjes loopt. Hebben we een vakman niet helemaal passend naar uw zin geplaatst? Dan organiseren we snel een succesvolle vervanging. Ook gaan we regelmatig met directies van klanten rond de tafel. Vanuit bijvoorbeeld raamovereenkomsten evalueren we meestal jaarlijks de samenwerking op strategisch niveau.

Snel schakelen? Of strategisch opereren? Haldu Groep kan het beide.

We merken dat de krapte op de arbeidsmarkt in die gesprekken steeds hoger op de agenda staat. Bent u een bestaande klant van Haldu Groep? Of een gloednieuwe klant (we krijgen met hoge regelmaat nieuwe klanten binnen), dan is mijn advies om uw projectaanvragen voor vaklieden zo vroeg mogelijk bij ons neer te leggen. Des te beter voorbereid start u met de juiste aantallen vakmensen mét de juiste kwaliteiten op uw project. Natuurlijk, ook ad hoc staat Haldu Groep bekend om haar flexibiliteit, maar ook in strategische samenwerkingen met meer lange termijn visie komen we beter tot ons recht.

Elke vakman kennen we van haver tot gort

Soms denken mensen dat ons grote arsenaal vakmensen één grote massa is van handjes. Ik vertel u graag het andere verhaal. We kennen elke vakman van haver tot gort. We weten zijn specialisme, gevoel voor vakwerk en ook de teamspirit vanuit de persoon. Bijvoorbeeld timmeren lijkt aan de buitenkant misschien één vakgebied, maar Haldu Groep weet als geen ander na tientallen jaren dat je allerlei soorten timmermannen hebt. De één werkt van nature wat ruwer en maakt graag meters. Terwijl zijn collega meer de man is van de details en minder productie maakt. Beide vakmannen zijn in onze ogen even goed en evenveel waard. Wel kijken we heel goed wie perfect op welk werk past. Qua vakmanschap, maar ook als persoon. De ene vakman leeft op in teams terwijl de andere vakman liever als solist aan het werk gaat. Ook die karaktereigenschappen nemen we mee in onze toewijzing op uw projecten.

De winst van weinig wissels

De winst van die specifieke aanpak van Haldu? Weinig wissels van vakmensen tijdens uw project. Neem onze grootschalige inzet op het megaproject voor de nieuwe sluis in Terneuzen. Juist door die stevige selectie van de juiste vaklieden aan de voorkant hebben we in dit langlopende project, met heel veel vaklieden van Haldu Groep daarop, in het prille begin slechts twee vakmensen hoeven wisselen. Niet omdat ze slecht waren, maar omdat zij op een ander project nóg beter uit de verf kwamen. De winst van weinig wissels tijdens een project is voor onze klanten: minder gedoe, minder verlies van tijd en geld en dus een betere continuïteit van het project zelf.

Toename van cowboys

Tot slot: door de krapte op de arbeidsmarkt, ook in de bouw en techniek, zie ik weer een aloud mechanisme dat om de zoveel jaren in de uitzendmarkt opduikt: de lonen stijgen en dit trekt, zoals mijn voorganger Caspar Jansen het zo treffend zei, cowboys aan. We zien momenteel het gehalte gelukszoekers stijgen. Ze doen zich voor als vakman met een in elkaar geknutseld cv, maar onze door de wol geverfde recruiters, accountmanagers en jobcoaches leiden zij niet om de tuin. Ook al is de druk om nieuwe vakmensen te leveren nog zó groot: we verlagen onze kwaliteitseisen nooit en te nimmer.

Met Haldu Groep gaat het momenteel omzet-technisch heel goed. We plukken de vruchten van nooit water bij de wijn doen en altijd een stap meer zetten dan verwacht. Daarom noem ik ook graag onze kantoormedewerkers, internationale HR-medewerkers, recruiters en accountmanagers. Ook zij staan naast onze klanten en vakmensen op…1!

Danny van Hal