Skip to main content
De avonturen van Sterre Timmermans

Nieuw! Een HalDutje. Eens maar nooit weer

By 04/10/2022juli 24th, 2023No Comments
Home Nieuw! Een HalDutje. Eens maar nooit weer

Nieuw! Een HalDutje. Eens maar nooit weer

04/10/2022 | Leestijd: 3 minuten

Wow! Na een lange hete zomer die nooit leek te eindigen is het inééns volop herfst! En ’s nachts daalt de temperatuur ook al stevig. Uiteraard houd ik graag mijn leven een beetje privé, maar ik verklap jullie graag dat ik mijn winterdekbedje er weer op heb liggen. Niet alleen een lekkere en knusse luxe, maar ook wel noodzaak, met de energieprijzen die momenteel de pan uit rijzen. En die pan zelf? Nu we het er toch over hebben: die zet ik voortaan ook wat korter op mijn gasfornuis! Haldu Groep betaalt mij heel goed, maar tegen het geweld van de energiereuzen is bijna niet op te werken. En ik heb het donkerbruine vermoeden dat ze er daar in Den Haag niet echt warm of koud van worden!

CV-ketels maken blijkbaar slaperig

Lekker slapen is zó belangrijk en gun ik iedereen van harte. Maar wat een vakman van Haldu Groep onlangs bij elkaar snurkte is toch wel heel gewaagd. De beste man zat op een grote klus: in een reeks woningen werd hij geacht nieuwe en zuinigere cv-ketels te plaatsen. Zijn uitvoerder had er alle vertrouwen in, maar maakte op een gegeven moment toch maar even zijn vertrouwde rondje. Want tja, mensen zijn en blijven mensen, toch? Vertrouwen is goed, maar soms is controle net iets beter.

Snurken in plaats van sleutelen

Tot zijn stomme verbazing trof hij de Haldu vakman niet met zijn waterpomptang in de weer aan, maar liggend in het echtelijke bed van de bewoners van het huis waar hij op dat moment geacht werd te werken. De uitvoerder aarzelde geen moment en belde Rick, de accountmanager van Haldu Groep: “Ik trof zojuist een van jullie vakmannen aan in BED?!” Rick, toch altijd wel een alerte collega, was nu meer wakker dan ooit! Voorzichtig informeerde Rick naar de slaapkamerdetails. De uitvoerder brandde uitvoerig los. Het was dus niet eens zijn eigen bed, maar het bed van één van de bewoners die hun huis voor de werkzaamheden hadden verlaten. Bedoeld om deze vakman ‘alle ruimte te geven’. Nou, dát had die ‘luie leidinglegger’ wel heel letterlijk genomen, brieste de uitvoerder.

In vol werkornaat onder het dekbed met poezenmotief

En een pyjama? Nee, dat had deze cv-ketelbinkie natuurlijk ’s morgens niet in zijn gereedschapskist gestopt; hij had zijn VIEZE werkkleding nog aan! Kortom, van Rick zakte z’n broek af, maar dus niet van de stiekeme bedbezetter. Die lag in vol werkornaat onder het dekbed met poezenmotief, nou ja! En tja, slapen kon je het geronk ook niet noemen! Het overstemde zelfs het typische getik en gebonk in de cv-leidingen dat je krijgt als je de cv-ketel onderhanden neemt.

Eens maar nooit weer

Aan Rick de schone taak om de beste man aan te spreken op zijn daden. Of liever gezegd: zijn gebrek aan daden. Zijn reactie? “Ik lag alleen maar te rusten, ik voelde mij niet zo lekker.” Dus ruikt je bed naar een bezwete, zieke bouwvakker én heb je je cv-ketel recent laten vervangen? Dan kun je zeggen: Haldu deed hier een dutje! Natuurlijk is dit eens maar nooit weer! Dat begrijpen jullie ook wel. Deze vakman zit voortaan alleen nog maar op nieuwbouwprojecten. Want daar is in nog geen velden of wegen een bed te bekennen!

Graag wens ik jullie een sfeervolle herfst toe. Met mooi gekleurde blaadjes en lange wandelingen door het bos. En voel je je eens niet helemaal lekker? Kruip dan lekker onder de wol. En doe zelf een heerlijk HalDutje in je eigen, lekkere bedje!

Liefs en wakkere groeten van jullie Sterre!