Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Marcel van Pelt: “Ik heb nog nooit een zeemeermin gevangen”

By 12/07/2021juli 24th, 2023No Comments
Home Marcel van Pelt: “Ik heb nog nooit een zeemeermin gevangen”

Marcel van Pelt: “Ik heb nog nooit een zeemeermin gevangen”

12/07/2021 | Leestijd: 3 minuten

Zoek je Haldu Held Marcel van Pelt in z’n vrije tijd? Grote kans dat je ‘m gezellig ziet zitten achter een pilsje op het terras van Café Vullings in Breda: “Mijn grote hobby.” En met evenveel plezier stapt Marcel op een boot om op zee te vissen. “Van mijn vangst maakt mijn Thaise vrouw thuis in een handomdraai een heerlijke maaltijd.”

De 48-jarige Marcel van Pelt is een ervaren timmerman/betontimmerman. “In het verleden deed ik ruimschoots ervaring op in de woningbouw, utiliteitsbouw, civiele bouw en zelfs petrochemie. De BAM was 18 jaar mijn werkgever en al naar gelang waar de klus was, werkte ik voor uiteenlopende afdelingen in dit concern. De laatste tien jaar werd ik vooral ingezet op grote civiele werken, de laatste paar jaar in de rol van voorman. Op een natuurlijke manier rolde ik in het leidinggeven aan vooral buitenlandse vakmensen.”

Even helemaal weg uit Nederland

Sinds twee jaar mogen we Marcel tot de gelederen van de Haldu Groep rekenen. “Door de bouwcrisis rond 2016 verloren eerst timmerlieden hun werk en toen de voorlieden. Ook ik was aan de beurt.” Marcel kwam even in een dip en besloot met zijn Thaise vrouw drie jaar in Thailand te gaan wonen en werken.” Eenmaal terug in 2019 meldde hij zich bij Haldu Groep en is daar sindsdien naar volle wederzijdse tevredenheid aan de slag. Zijn huidige Thaise vrouw werkt met veel plezier in een Thais restaurant.

Goede ervaringen met buitenlandse vakmensen

Marcel is nu voorman en werkt veel samen met de buitenlandse vaklieden van Haldu Groep. “Ik werk nu veel met Polen en Roemenen. Er is er altijd wel één bij die Engels spreekt en mijn Engels is wel okay. Dus we kunnen goed communiceren en samenwerken. Het zijn bijna altijd hardwerkende en gemotiveerde jongens. We hebben een leuk team. Kijk, heel soms zit er een mindere kracht tussen. Met de personeelscoördinator van Haldu Groep kan ik het daar prima over hebben en wordt er snel een oplossing gezocht. Eén keer per week komt deze specialist van Haldu Groep sowieso persoonlijk langs op de bouw. Dan nemen we alles even door: hoe loopt het? Moeten er mensen bij? We schakelen heel snel en ik kan altijd mijn ei kwijt.”

Marcel is blij dat de strengste coronamaatregelen voorbij zijn. “Het was heel lastig om die 1,5 meter continu te blijven hanteren. Daar komt bij: ik ben een enorme wappie en geloof helemaal niet in dat virus!”

Doordouwen als het moet

Momenteel werkt Marcel namens Haldu Groep op het supergrote Sassenvaart-project in Terneuzen als voorman. “Een mega-sluisproject onder tijdsdruk waarin we alle werkzaamheden heel nauwgezet op elkaar afgestemd moeten uitvoeren. Regelmatig werken we door tot 18.00 uur ’s avonds of op zaterdag om de doelen te halen. Maar goed, zo is het altijd in de bouw geweest. Dus mij hoor je niet.”

Terrassen én vissen

Marcel woont in hartje centrum van het Bourgondische Breda. “Wie mij zoekt, kan mij bijna altijd op een terrasje vinden op de gezellige Grote Markt in Breda. Vooral bij Café Vullings op de hoek van de markt, mijn stamkroeg. Dat is toch echt wel mijn grootste hobby!”

“Ik heb nog nooit een zeemeermin gevangen!”

Uiteraard was de coronaperiode ook op dit vlak behoorlijk afzien voor Marcel. Ook is hij gek op zoetwater- en zeevissen. “Vaak pak ik dan de boot bij Neeltje Jans in Zeeland of vanuit Poortvliet. Platvis, tong, schar en wijting: ik vis op alles! En wat ik meeneem naar huis, daar kookt mijn Thaise vrouw een heerlijke maaltijd van. Oosterse mensen weten heel goed wat ze met vis kunnen doen. Alleen heb ik nog nooit een zeemeermin gevangen, of een schatkist of zeemijn uit zee opgevist, hahaha!”