Skip to main content
De avonturen van Sterre Timmermans

Mag corona straks zelf ook ‘op vakantie’…’t liefst voorgoed?

By 03/02/2022juli 24th, 2023No Comments
Home Mag corona straks zelf ook ‘op vakantie’…’t liefst voorgoed?

Mag corona straks zelf ook ‘op vakantie’…’t liefst voorgoed?

03/02/2022 | Leestijd: 3 minuten

Zoals jullie aan mijn eerdere columns merkten, pik ik in de wandelgangen genoeg leuke onderwerpen op voor mijn ‘inside-columns’ over het wel en wee van Haldu Groep. Maar door corona zijn die wandelgangen bij Haldu de laatste tijd een stuk leger! En het is ook meer ‘wee’ dan ‘wel’.

Corona is helaas onze nieuwe Collega

Het virus slaat bij ons hard toe. Na de Kerstvakantie van twee heerlijke weken, testten de eerste kantoormedewerkers begin januari positief. Zij gingen uiteraard onmiddellijk in quarantaine. Want bij Haldu Groep houden we ons netjes aan de regels. Daarna verspreidde het virus zich binnen Haldu als een soort veenbrand. Er was geen houden meer aan. Wist je dat momenteel best veel kantoorcollega’s van Haldu thuis in quarantaine zitten? Om precies te zijn: op de dag dat ik deze column voor jullie schrijf, zijn dat er zelfs zes. Ik kan mij zo indenken dat de situatie op het werk van mijn trouwe lezers niet veel anders is. De quarantaines leggen voor een groot gedeelte ‘Economisch Nederland’ stil.

Resterende collega’s draaien nu op zes cilinders!

Gelukkig hebben de meeste collega’s milde klachten, dus die zijn hopelijk ook weer snel op de been. Wist je dat van onze uitzendkrachten momenteel zelfs 10% is geveld door het virus? Denk je eens in: één op de tien vaklieden kan door corona de hamer of zaag niet oppakken. Dus iedereen moet een stap extra zetten om de operatie bij Haldu Groep op volle toeren te laten draaien. Daardoor is het in de wandelgangen een stuk rustiger, en pik ik dus tijdelijk minder leuke verhalen op. Maar ook zelf heb ik minder tijd om deze column te schrijven, want bij Haldu is het zo dat we volop collegiaal bijspringen als het moet. Tóch maak ik nu even tijd voor deze column, want de groeiende schare lezers kijkt inmiddels elke maand uit naar mijn avonturen bij het allerleukste uitzendbureau van heel Nederland. En zoals gezegd: het is niet altijd rozengeur & maneschijn in het werkzame leven, zelfs niet bij Haldu Groep. En ik moet eerlijk zeggen dat de lange, grijze, natte januarimaand daar ook niet echt aan bijdroeg.

Even lachen om corona… moet kunnen!

Toch valt er ook nog wel wat te lachen! Toen de laatste lockdown vlak voor kerst werd aangekondigd, zag ik toch weer mensen hamsteren in de supermarkt. Stond daar iemand bij het schap met beide armen vol, zeker acht pakken van 16 rollen toiletpapier! Ik wees die man op zijn asociale gedrag. Toen vroeg hij of ik klaar was en of hij nu weer verder mocht met vakkenvullen! Zo zie je maar hoe je je kan vergissen. En ook merken jullie dat ik best kan lachen om mijzelf!

Mag corona straks zelf even ‘op vakantie’?

Kunnen jullie het woord corona ook niet meer horen? Daar kan ik mij van alles bij voorstellen. Ik heb het even geteld en in deze column valt het woord corona maar liefst 14 keer! Ik ben nog jong, maar die nare epidemie heeft mijn studietijd en mijn stage, en nu mijn vaste job bij Haldu, al behoorlijk beïnvloed. Soms denk ik: hoe was het leven ook alweer vóór corona? Maar gelukkig ben ik nog gezond en dat hoop ik voor jullie allemaal ook! Al met al heeft corona een grote impact op de maatschappij, dus we hopen dat het snel weer zomer wordt en dat corona voor langere tijd zelf ‘op vakantie’ gaat. Of het liefst: voorgoed! Dan kan ik in de (weer) drukke wandelgangen opnieuw leuke voorvalletjes voor jullie oppikken en met jullie delen!

Gezonde groetjes van Sterre