Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Haldu Held Gert Westerink voltooit Skeeler Elfstedentocht

By 14/09/2021juli 24th, 2023No Comments
Home Haldu Held Gert Westerink voltooit Skeeler Elfstedentocht

Haldu Held Gert Westerink voltooit Skeeler Elfstedentocht

14/09/2021 | Leestijd: 2 minuten

Op zaterdag 11 september heeft Haldu Held Gert Westerink samen met 2 clubgenoten van schaats- en skeelervereniging DNIJ (De Nieuwe IJsbaan) de Skeeler Elfstedentocht Gisteren in Friesland voltooit.

Samen met Marieke Dannenberg en Raymond van der Haas heeft onze timmerman Gert Westerink 225 kilometer geskeelerd. En ze zijn met vlag en wimpel voor deze tocht geslaagd. Namens iedereen bij Haldu Groep gefeliciteerd met deze puike prestatie.

Speciaal voor Haldu Groep heeft Gert een klein verslag geschreven. Je leest het hieronder.

Op zaterdag 11 september werd voor de 11e keer de Skeeler Elfstedentocht gereden. Namens DNIJ reden wij met routinier Raymond, debutant Marieke en ikzelf als veteraan. De start en finish is in het Friese Bantega, vlakbij Lemmer, en de route is 225 kilometer. Normaal zouden hele stukken parcours afgekeurd worden voor skeeleren wegens de beroerde staat van het asfalt. Maar ja, als het de naam Elfstedentocht draagt, dan is het geen probleem.

Marieke, pas dit voorjaar aangemeld bij DNIJ, skeelerde eerder wel eens een rondje van 25 kilometer. Wij hebben haar toen overgehaald om op zondagochtend mee te doen met de buitenrit van 50 kilometer. Dat was op dat moment haar max. In augustus deed ze mee in Urk aan een tocht van 100 kilometer. De omstandigheden waren perfect en Marieke was op het eind nog fit, dus dat was veelbelovend. Toch hadden we haar afgeraden om de Elfstedentocht te skeeleren, want de voorbereiding zou te kort zijn. Maar ze had zich toch ingeschreven en 2 dagen voordat de inschrijving zou sluiten, hebben wij ons -ook vanwege de goede weersverwachting- ook ingeschreven. Voor Raymond en mij een mooie uitdaging, want wij gingen er natuurlijk alles aan doen om haar als eerste DNIJ-dame ooit de Elfstedentocht uit te laten rijden.

Wij hebben geen moment hoeven duwen of haar mee hoeven trekken en de euforie was groot toen we met z’n drieën de eindstreep haalden!

De toppers van Bantega, met Haldu Held Gert Westerink rechts op de foto