Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Haldu Groep klaar voor de toekomst door samenwerking met Joboti

By 15/10/2021juli 24th, 2023No Comments
Home Haldu Groep klaar voor de toekomst door samenwerking met Joboti

Haldu Groep klaar voor de toekomst door samenwerking met Joboti

15/10/2021 | Leestijd: 2 minuten

Het afgelopen jaar was vanwege COVID-19 natuurlijk een vreemd jaar. Een moeilijk jaar ook. Haldu Groep heeft alle zeilen bij moeten zetten om ervoor te zorgen dat er voldoende vakmannen waren op de projecten van onze opdrachtgevers. Maar middels een frisse wind op onze recruitmentafdeling en het omarmen van moderne technologieën, heeft Haldu Groep een paar flinke stappen gezet.

De nieuwste ontwikkeling op dit gebied is de samenwerking die Haldu Groep is aangegaan met Joboti. Joboti maakt, kort gezegd, slimme recruitment chatbots. ”Voor onze recruitmentafdeling is dit natuurlijk heel erg interessant”, vertelt Claudia van Bergen, Recruitment Manager bij Haldu Groep. “Een deel van het recruitmentproces wordt gedigitaliseerd, waardoor we efficiënter kunnen werken. Zo kunnen kandidaten sneller solliciteren en kunnen onze recruiters vervolgens efficiënter screenen. Daarnaast zorg je ervoor dat je als bedrijf 24/7 bereikbaar bent.” Ook biedt een bot de mogelijkheid om tot FAQ (Frequently Asked Questions) te dienen; de verwachting is dat ruim 80% van de vragen van kandidaten door de bot beantwoord kan worden.

Integratie met WhatsApp

Wat voor Claudia een eye opener is, zijn de mogelijkheden die WhatsApp biedt via Joboti. “Dit zijn een aantal extra diensten richting onze kandidaten, waar we veel van verwachten.” Het is niet de eerste keer dat Haldu Groep iets probeert met WhatsApp. Eerder dit jaar hebben we een WhatsApp button gemaakt op onze website, om het solliciteren voor onze kandidaten nóg laagdrempeliger te maken. WhatsApp biedt natuurlijk tal van mogelijkheden. Je staat niet alleen sneller in contact met een recruiter om jouw vraag te stellen, je kunt via WhatsApp natuurlijk ook direct jouw cv versturen. Zolang je deze op je telefoon hebt staan natuurlijk.