Skip to main content
De avonturen van Sterre Timmermans

Haldu Groep heeft z’n eigen Joop Zoetemelk

By 29/10/2021juli 24th, 2023No Comments
Home Haldu Groep heeft z’n eigen Joop Zoetemelk

Haldu Groep heeft z’n eigen Joop Zoetemelk

29/10/2021 | Leestijd: 4 minuten

Nou, ik heb het gewéten om te besluiten met iedereen mijn belevenissen bij Haldu Groep te delen in een column! Van veel likes tot zelfs verzoeken om een date: blijkbaar heb ik een snaar geraakt met mijn inside stories vanuit het leukste uitzendbureau in Nederland. En weet je: mijn aardige collega’s zijn inmiddels prima ‘klokkenluiders’, hahaha! Het ene na het andere sappige verhaal vanuit hun dagelijkse werk bereikt mij bij het koffieapparaat. Dus voorlopig schrijf ik nog wel even door! En je weet het: delen op social media wordt gewaardeerd! Want dat was altijd mijn droom: influencer worden…geintje!

Ik woon in het mooie Groesbeek en kom elke morgen fluitend op mijn mountainbike naar Haldu. En wij Nederlanders denken natuurlijk allemaal dat wij hét fietsvolk van de wereld zijn. Maar kijk je naar hoeveel Chinezen er op een fiets rijden, dan denk ik: waren die maar allemaal vakman hier, dan stond Haldu op élk bouwwerk in Nederland! Maar goed, ons landje kan er ook wat van. Fietsen dus.

Een fietsende Roemeen? Ga toch fietsen!

Sinds kort heeft Haldu een echte Joop Zoetemelk in dienst. Zijn wieg stond niet zoals bij onze eigen Joop in Den Haag, maar in…Roemenië! Want onze fietsende Joop heet Olev. Speciaal vanuit Roemenië kwam hij naar Nederland om zijn timmerkunsten op de Nederlandse bouwprojecten te laten zien. Trots in de werkkleding van Haldu én met het gereedschap van Haldu. Olev werd afgezet bij ons door een vriend en hij had zijn fiets bij zich. We keken direct op. Een fietsende Roemeen? Dat leek ons net zo apart als een klunende Belg.

Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?

Maar Olev was onverbiddelijk. Een auto huren wilde hij niet, hij verplaatste zich nu eenmaal per fiets. Daar waar anderen zeuren dat de bouwplaats te ver weg rijden is met een auto, hoorde je Olev vanaf dag één nooit moeilijk doen over 25 kilometer door weer en wind. Elke dag netjes op tijd in alle seizoenen, van bloedheet tot en met kletsnat in de snijdende Hollandse polderwind. En dan vervolgens ook nog eens in datzelfde weer de hele dag de steiger op!

Olev’s unieke mobiliteit hadden we even niet meer scherp…

Na een aantal weken was het project klaar en ook voor Olev dus weer tijd om “om te gaan”. Zo’n moment waarop Haldu zorgt dat al onze vakmannen moeiteloos doorverhuizen naar weer een mooi project. Echter, bij de planning daarvan vergat accountmanager Hans “even” dat Olev alleen een fiets bij zich had, waarschijnlijk ook omdat hij nooit klaagde over het door weer en wind fietsen. Je moet weten: Olev woonde in een Haldu huisvesting in Loon op Zand. Voor wie zijn of haar kaartkennis niet op orde heeft: dat ligt net onder Kaatsheuvel. Je weet wel: van de Efteling, lekker diep in het mooie Brabantse land.

Mr Bike mocht richting landgrens

Onze accountmanager Hans plaatste onze ‘Mr Bike’ op een project in Terneuzen. Ver weg, daar waar je ook met je voeten in het zand staat, maar waar je ook bijna de Noordzee inloopt. Het is niet voor niks dat ze in Terneuzen een immense zeesluis aan het bouwen zijn. Een heel mooi project voor onze Olev. Je zou zeggen: fiets ‘m erin! De werkcoach Babette van Olev nam contact met hem op en gaf aan dat hij “om moest” naar Terneuzen. Ook deze keer geen enkele opmerking over de afstand. En Babette had, lief zoals al onze werkcoaches zijn, zelfs uitgezocht hoe hij met de trein van Loon op Zand naar Terneuzen moest. Nadat ze hem de uitdraai van 9292 had gemaild, kreeg ze de reactie dat hij niet van plan was met de trein te gaan, maar lekker ging fietsen!? Bijzonder, ja dat kun je wel zeggen. 133 km in de Roemeense beentjes tussen Kaatsheuvel en zijn nieuwe huisvesting bij Terneuzen.

De eerste etappe naar Terneuzen

Op zondagavond, de dag voor zijn eerste werkdag in Terneuzen, kreeg onze accountmanager Hans om 21.30 uur een telefoontje uit Terneuzen. Collega Alexandru belde om aan te geven dat hij net een telefoontje had gehad van één of andere Olev, die op de fiets zou komen. Hij was nu in België en zou rond middernacht arriveren. Of hij de sleutel buiten wilde leggen, omdat hij niemand wakker wilde maken in zijn nieuwe huisvesting. Wat een held hé? De volgende ochtend stond onze buitendienstmedewerker Bas op het project voor de opstart, maar onze Olev lag nog lekker te slapen. Dus het was voor Olev, eenmaal gewekt, geen fietspetje af en bouwhelm op, maar gewoon het petje weer op om in noodtempo naar de bouwplaats te racen! Want Olev kwam van ver, maar wilde beslist niet te laat komen.

Olev: altijd als eerste over de finish!

Je weet misschien nog wel dat Joop Zoetemelk de eeuwige tweede werd genoemd. Altijd net niet nummer één. Maar Olev wint voor ons elke bouwklassieker moeiteloos! De gele trui leggen we voor hem elke dag fris gewassen klaar!

Tot de volgende keer. Want ik zei het al: altijd wat geks hier…

Sterre