Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Haldu Groep betrokken bij geslaagde Citadellezing met André Kuipers

By 01/06/2016juli 24th, 2023No Comments
Home Haldu Groep betrokken bij geslaagde Citadellezing met André Kuipers

Haldu Groep betrokken bij geslaagde Citadellezing met André Kuipers

01/06/2016 | Leestijd: 3 minuten

“Netwerken is net als een raketlancering: aftellen en gewoon gáán”

Caspar Jansen is directeur van Haldu Groep en daarnaast lid van de Stuurgroep van De Citadel, hét ondernemershuis in Rijssen. Onlangs vond de eerste Citadellezing plaats. En de aftrap was direct op het allerhoogste niveau met niemand minder dan astronaut André Kuipers in het Parkgebouw in Rijssen. Caspar Jansen: “De Citadellezing met André Kuipers was een doorslaand succes! Zijn boodschap? Alleen door netwerken en samenwerken houden we de aarde zoals die is: mooi en uniek. Netwerken ís ook leuk en een geweldige sport.”

De Citadel, in het centrum van Rijssen, is een pand met een rijke historie. Gestart in 1984 als bouwinformatiecentrum met permanente exposities, is De Citadel uitgegroeid tot een ondernemershuis voor elke ondernemer, waarbij samen kennis delen, innovatie, duurzaamheid en samenwerking centraal staan. Caspar: “Verbonden aan De Citadel is bijvoorbeeld het Face2Face netwerk. Een platform voor alle bouw- en techniekgerelateerde bedrijven, vooral uit het oosten van het land. Een veilig huis om met gelijkgestemden samen te komen en van gedachten te wisselen, business te doen en kennis te delen. En wat van belang is: op een heel informele manier. Daarnaast biedt De Citadel ruimte voor startende ondernemers van het CVJO en heeft in 2014 adviesbureau DWA zich op de eerste verdieping gevestigd. En nu dus het direct geslaagde debuut van de Citadellezing.”

Ambassadeur van de aarde

Spreker André Kuipers had de zaal 1,5 uur stil en aan zijn lippen hangen. Caspar: “Machtig interessant om te leren over iets wat je zelf nooit zult doen. Vooral vertelde hij over zijn ervaringen in de ruimte, maar ook gaf hij blijk van zijn zorgen over de kwetsbaarheid van de aarde. Zoals de voor hem vanuit ISS zichtbare luchtvervuiling boven Peking en de ontbossing in de Amazone. Ondanks zijn werk in de ruimte, noemt hij zich bewust ambassadeur van de aarde!”

Waarom De Citadel?

“Gerard Beltman van De Groot Vroomshoop en ik werden tijdens de bijeenkomst op het podium verzocht met de vraag: waarom De Citadel? Ik heb toen gezegd: ‘Da’s eenvoudig. In een heel ongedwongen sfeer gelijkgestemden ontmoeten. Samen lachen, leuke dingen doen en business genereren, voor je zelf maar óók voor anderen. Dát is voor mij De Citadel en waar netwerken voor staat.’ Ook heb ik André gevraagd: wat is voor jou de lol geweest om ruimtevaarder te zijn? Hij zei onder andere: ‘dat machtige gevoel van vliegen en zweven en dan vanuit je raampje de aarde te zien, geeft een onbeschrijfelijk gevoel.’ Hij had bijvoorbeeld gezien dat het Westland bij nacht de plek in Europa is die het meeste licht geeft!”

Netwerken wérkt

Caspar: “Ik had 20 relaties uitgenodigd en slechts één ervan moest verstek laten gaan. Deze bijeenkomst, de Citadellezing, bracht ook de kans met allerlei andere bezoekers de banden aan te halen of voor het eerst te smeden. Ik besefte weer eens: netwerken wérkt, en is een geweldige sport. Maar let op: je moet je willen inspannen en niet alleen halen. Je moet ook brengen. Netwerken valt en staat met wederkerigheid. Doe je dat, dan komt het naar je toe. Zo nodig ik regelmatig opdrachtgevers uit om mij te vergezellen bij een lezing, zoals met André Kuipers of een voetbaltrainer of een expert in duurzaamheid. Met daarna een hapje en drankje en een hoop kennis en relaties rijker, stap je vervolgens in de auto naar huis met het gevoel: dat was een mooie afsluiting van de dag. Zelf heb ik deze bijeenkomst ervaren als één van de leukste die ik ooit heb meegemaakt.”