Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Haldu brengt haar eigen huis nog verder op orde

By 06/03/2023februari 5th, 2024No Comments
Home Haldu brengt haar eigen huis nog verder op orde

Haldu brengt haar eigen huis nog verder op orde

06/03/2023 | Leestijd: 3 minuten

Voor goede wensen is het nooit te laat. Dus wens ik u via mijn eerste column in Bouwen in Gelderland van 2023 een gezond en voorspoedig jaar. Haldu Groep heeft een goed 2022 achter de rug. Door onze continue en consistente inzet op het vinden en binden van de allerbeste vakkrachten kunnen we terugvallen op een groot arsenaal toppers. Sterker nog: we krijgen steeds meer actieve aanmeldingen van nieuwe vaklieden die graag voor ú willen werken via Haldu Groep. Het krachtenveld lijkt dus iets gekanteld en er zijn in de eerste periode van dit jaar weer meer vaklieden zelf actief op zoek naar werk.

Tijd voor realiseren van interne doelen
U weet het: de opdrachtgever staat bij Haldu Groep altijd op één, en dat blijft zo. Maar door de relatieve en wellicht tijdelijke ontspanning in onze werving & selectie, kunnen we nu ook focussen op het realiseren van interne doelen. Daarbij teken ik direct aan dat een door Haldu Groep bereikt intern doel ook direct ten goede komt van zowel onze opdrachtgevers als vaklieden.

Duurzaam inbedden van procesverbetering en -bewaking
Ten eerste focussen we op een nog betere procesverbetering en -bewaking. Niet eenmalig, maar vanuit het besef dat we die verbeteringen duurzaam inbedden in alle geledingen van Haldu Groep. Bedenken we intern een verbeteridee? Dan voeren we dit voortaan niet alleen door, maar borgen we direct dat bijvoorbeeld een nieuwe werkwijze niet alweer na een korte periode vervliegt. Ook de directie van Haldu Groep speelt hierin een rol. Daarom stellen we speciaal een collega aan die het element van procesverbetering en bewaking beheert en bewaakt.

Strenger optreden naar niet maximaal professionele vakmensen
Als de arbeidsmarkt krap is, is elke vakman welkom. Maar de kwaliteitslat van Haldu Groep mag ook op dit vlak geen millimeter wijken. Dus screenen we momenteel ons huidige bestand vakmensen. Met als ultiem doel alleen de állerbeste professionals aan boord te houden en die naar uw projecten uit te zenden. Van wie niet aan die hoge norm voldoet, ook al is het pure arbeidsvermogen hard nodig, nemen we alsnog afscheid. Wat we overhouden? Het TopTeam Haldu!

Extra aandacht voor huisvestigingskosten
U weet het: Haldu Groep heeft niet alleen een naam hoog te houden als het aankomt op de goede huisvesting van onze buitenlandse vakmensen: we zijn er streng voor gecertificeerd én we hebben er zelfs een speciale medewerker dedicated voor in dienst. Echter, in 2022 gingen we louter en alleen voor huisvestiging 368.000 euro over het budget, terwijl we dat al uit voorzorg met 10% hadden verhoogd. Uiteraard zullen we nooit beknibbelen op de professionele huisvestiging van onze buitenlandse vakkrachten, maar we gaan de kosten nog beter in balans brengen met de kwaliteit.

Optimalisering interne teams
Op kantoor bij Haldu Groep in Groesbeek werken onze interne medewerkers in slagvaardige teams samen. Maar wat goed is, kan altijd nog beter. Neem de digitalisering ter ondersteuning van deze teams: we hebben digitaal alle benodigde systemen in huis, maar gebruiken deze nog niet optimaal. Doen we dat wel? Dan kunnen we met hetzelfde
team voor wat betreft grootte buiten veel meer vakmensen en opdrachtgevers bedienen. Interne uitbreiding van medewerkers is dan niet nodig.

Vinden, binden en boeien van vakkrachten
Groep alles-op-alles zet om de allerbeste vakmensen te vinden. Maar al die inzet aan de voorkant op het vinden verdient net zoveel inzet op binden en blijven boeien. We zijn intern nog aan het brainstormen hoe we onze vaak intensief geworven vakkrachten langdurig aan ons en dus úw projecten, kunnen binden en blijven boeien. Een investering op de lange termijn waar iedereen van profiteert. U ziet het: Haldu brengt haar eigen huis nóg verder op orde. Wat we intern verbeteren heeft ook extern zijn waarde! Laten we samen werken aan een weergaloos 2023. Met mooie projecten, de beste vakmensen en vooral: heel veel gezamenlijk (werk)plezier!