Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Even voorstellen: Collega Johan Rubrech

By 01/11/2022juli 24th, 2023No Comments
Home Even voorstellen: Collega Johan Rubrech

Even voorstellen: Collega Johan Rubrech

01/11/2022 | Leestijd: 4 minuten

Onze technische online marketeer Johan heeft jarenlange ervaring op het gebied van Internet Marketing en het ontwikkelen van websites. Hij is Allround opgeleid maar zijn passie ligt vooral bij het creëren of opnieuw inrichten van technische vraagstukken. Inmiddels werkt hij alweer 2 jaar voor Haldu Groep en heeft hij het nog uitstekend naar zijn zin.

Opgeven is geen optie

Als online marketeer maakt Johan deel uit van het marketingteam. Naast Johan bestaat het team uit een vormgever en een contentspecialist. Met dit team hebben we een wekelijkse meeting waarin nieuwe ideeën ontwikkelt worden. Dit is niet altijd even makkelijk omdat we met een krappe markt te maken hebben. Iedereen vist in dezelfde vijver.

‘’Ik ben geen opgever en ik probeer altijd wel met frisse nieuwe ideeën te komen. Positiviteit en enthousiasme overbrengen in het team vind ik erg belangrijk. Ik haal zoveel voldoening uit iets wat vooraf onmogelijk lijkt en wat ik later dan toch gerealiseerd krijg. Ik heb een echte winnaarsmentaliteit en mijn verleden als voetballer heeft hier zeker een rol in ingespeeld. ‘’ Zegt Johan.

Technische vraagstukken zijn echt mijn ding

Als online marketeer binnen Haldu Groep ben ik vooral bezig met het technische aspect van de website, zodat alles gebruiksvriendelijk is en niet alleen de bezoekers bijvoorbeeld makkelijk kunnen solliciteren, maar ook mijn collega’s van de marketing alles makkelijk kunnen beheren.

We hadden eerst allemaal losse websites, bijvoorbeeld haldugroep.nl, haldugroep.pl etc. Dat is nu een alles in één website geworden, ook wel een Multilingual website genaamd. Achteraf een flinke klus, want je zit niet alleen met het overzetten van alle data, maar ook het bewaken van de opgebouwde SEO. Een foutje en je bent totaal niet meer vindbaar. Gelukkig is alles volgens plan verlopen.

We hebben nu één grote autoriteit staan wat veel makkelijker te beheren is en we kunnen sneller nieuwe talen uitrollen. Qua functionaliteiten zijn we er ook flink op vooruit gegaan.

Bewaken

Van A tot Z bewaak ik onze website. Een foutje sluipt er snel in. Gelukkig zie ik dit altijd snel. ‘’Ik kan me nog een kerst herinneren, Haldu Groep was toen 2 weken dicht en we hadden vakantie, lagen die websites opeens eruit. Helemaal in paniek want eind december / begin januari is toch een periode waarin mensen met hun goede voornemens voor het nieuwe jaar gaan solliciteren. Uiteindelijk bleek het een klein probleem te zijn, maar het zal je maar gebeuren. Je moet altijd alert blijven. ‘’

Zoveel mooie projecten afgerond

“Als we als marketingteam terugkijken op het afgelopen jaar dan hebben we zoveel mooie dingen gedaan én cruciale verbeteringen doorgevoerd. Omdat wij als vakidioten zo op gaan in ons werk, realiseren we vaak geen eens wat voor een progressie we maken”, vervolgt Johan. En hoe ontzettend leuk is het dan om eventjes vluchtig achterom te kijken én te zien hoeveel mooie projecten er al zijn afgerond. Iets om zeker trots op te zijn!

Als een spin in het online web

Over de vraag waarom Johan Haldu Groep zo’n fijne werkgever vindt, hoefde hij niet lang na te denken “De ruimte en vrijheid die ik krijg; dat waardeer ik hier enorm.” Er is een mooie vertrouwensband ontstaan. We luisteren naar elkaar, evalueren én voeren uit. Alles kunnen we in-house creëren. Als je het mij vraagt zijn we een gestroomlijnde machine!”

Meest trots op

“Er zijn zoveel projecten waar ik trots op ben. Natuurlijk de nieuwe website structuur. Maar wat echt de grootste verbetering is geweest, is de manier waarop er vacatures op de website geplaatst kunnen worden. Dit ging voorheen zo omslachtig, eerst via ons CRM Carerix de vacature plaatsen, door laten schieten naar onze website en daar dan nog eens de vacature moeten afmaken. Man, dan ben je 30 minuten per vacature bezig. Tevens kwamen de sollicitanten niet altijd in Carerix terecht, waardoor de recruiters alles handmatig in het systeem moesten zetten, dat is natuurlijk zeer foutgevoelig. Op een gegeven moment kon ik het niet meer aanzien om op deze manier mijn collega’s te zien werken. Ik heb toen alles op de schop gegooid met als resultaat dat de vacatures gewoon direct op de website geplaatst konden worden en de sollicitatieformulieren direct naar Carerix geschoten werden. Op deze manier werd er geen sollicitant meer gemist.“

Toekomstbestendig; zowel Haldu Groep als Johan!

Zoals Johan net al zei is de website toekomstbestendig. Maar wat zijn de toekomstplannen van Johan eigenlijk? “Laten we voorop stellen dat ik op mijn plek zit bij Haldu Groep. Er liggen hier genoeg uitdagende projecten voor mij die ik zeker nog wil gaan realiseren. Ik denk dat wij Haldu Groep al als een internationale speler op de markt hebben gezet, maar we kunnen nog uitbreiden naar zoveel meer landen. Hier liggen oneindig veel uitdagingen voor mij als online marketeer”, legt Johan uit.

Het werken met stagiaires en collega’s opleiden binnen het team vind ik erg leuk. Ik heb in diverse branches gewerkt en ik ben online allround, dus ik kan deze mensen ontzettend veel bijbrengen. Bijvoorbeeld op het gebied van SEO, dus het vindbaar maken van content in de zoekmachines, campagnes, maar ook op grafisch gebied.

Online reviews

Haldu Groep is ook een flinke inhaalslag aan het maken wat betreft de online reviews. “In korte termijn hebben we een ontzettende groei gerealiseerd. En de toekomstvisie hiervan? Structuur in dit proces krijgen. Collega’s bewust maken. Out-of-the-box denken! Tijdens de inhaalslag van onze online reviews heb ik zoveel draagvlak binnen de organisatie geproefd. De spirit voor verandering hebben we als Haldu Groep in huis; dat blijk wel! En precies met deze spirit gaan we in de toekomst nog veel meer mooie projecten uitrollen”, sluit Johan enthousiast af.
Enthousiast geworden over werken binnen het Haldu Groep marketingteam? Goed nieuws, want die mogelijkheid is er! Jij kunt onze nieuwe marketing & communicatie stagiair worden. Klik hier om de vacature te bekijken.