Skip to main content
De avonturen van Sterre Timmermans

De stagiair met de verkeerde flair…

By 27/03/2023juli 24th, 2023No Comments
Home De stagiair met de verkeerde flair…

De stagiair met de verkeerde flair…

27/03/2023 | Leestijd: 4 minuten

Lieve lezers,

Verlangen jullie ook zo naar de lente? Die lange, grijze winter heb ik hélemaal gehad! Ik ben nog jong, maar in mijn herinnering heb ik de laatste maanden nog nooit zoveel onverwachte plensbuien op mijn hoofd gehad. Het ene moment liep ik onder een stralende blauwe hemel op een koude februariochtend; het volgende moment veranderde een ijskoude plensbui mij in een verzopen katje. Wat zeggen ze van maart? Die roert zijn staart! Zelfs eind maart schommelde de temperatuur ’s nachts maar net boven 0. Lekker met die energieprijzen!

Je bent een Hollandse meid of niet, toch?
Nu ben ik niet bang voor een onverwacht plensbuitje en geen paraplu in de buurt; even een handdoek en een borstel door mijn haar en…klaar! Je bent een Hollandse meid of niet, toch? Maar sóms heb je een collega die daar toch iets anders over denkt! In de uitzendwereld kom je aparte types tegen, en bij Haldu dachten we toch echt dat we inmiddels alles hadden gezien. Toch kun je je vergissen. Verhalen over uitzendkrachten die je zelf niet had kunnen bedenken. We kunnen er een reeks boeken over schrijven en in deze column geef ik graag de nodige inkijkjes. Soms lopen we tegen een uitzendkracht aan die het meer verdient om wegzendkracht genoemd te worden. Maar dat we bij ons op kantoor in Groesbeek zo’n story mee zouden maken? Nee, dat hadden we niet verwacht.

Allesandra, een stagiaire extra-ordinair
Neem Allesandra. Vorige week zou deze nieuwe stagiaire fris & fruitig starten bij Recruitment. Haar gastvrije collega’s bij Haldu op kantoor keken reikhalzend naar haar uit. Met een schoon en opgeruimd bureau, een bloemetje, én alle Haldu hartelijkheid van de hele wereld paraat. Maar de eerste domper bleek al geen goed voorteken voor het bizarre vervolg. Haar exotische naam was blijkbaar een voorteken van eveneens exotisch gedrag! Want Allesandra zond onze Claudia diezelfde ochtend een berichtje: “Ik ben ziek!” Tot grote verbazing van Claudia verscheen Allessandra diezelfde dag ineens alsnog op kantoor. Nou oké, prima, welkom! Misschien was het een miscommunicatie? Of had Allesandra een tweelingzus?

Medisch voorspellende gaven…?
Maar dinsdagavond bleek Allesandra toch zó ziek te zijn dat ze op dat moment blijkbaar al kon aangeven dat ze woensdag niet kon komen. Knap, hoe ze wist hoe zij zich de volgende morgen zou voelen! Had deze mysterieuze Allesandra soms medisch voorspellende gaven? Maar…pas vrijdag was ze weer beter om naar kantoor te komen, en waaide ze in één moeite door ook fors te laat binnen. Vervolgens liet onze wispelturige stagiaire pas rond 12.00 uur weten dat ze om 15.00 uur (slechts drie uur later!) in het ziekenhuis werd verwacht. Enigszins in verwarring dachten haar collega’s: het kan niet erger. Nou…toch wel dus.

Wispelturig én wispeltuttig
Vanochtend arriveerde ons medisch wonder te laat op kantoor omdat het regende. Toen ze binnenkwam liet ze aan Claudia weten dat het vandaag waarschijnlijk haar laatste dag was. Geschrokken, maar ook wat wantrouwig, informeerde Claudia of er iets ernstigs was geconstateerd in het ziekenhuis? Maar nee hoor: Allesandra was niet van plan ooit nog te fietsen door die onbetrouwbare maartse buien. Beslist niet goed voor haar make up en kapsel (was een bezoek aan een psycholoog misschien beter geweest?). Onze eigen Kim Kardashian vroeg ons staalhard om wel te begrijpen, dat als je zo veel make-up draagt, je natuurlijk bang bent dat al die glamoureuse huisvlijt uitloopt. Die bescherm je uiteraard koste wat kost. Zojuist noemde ik Allesandra wispelturig, maar misschien moet ik voor haar een nieuw woord bedenken: wispeltuttig!

Dag Allesandra, ga maar lekker fietsen… Nou is onze Claudia wel goed, maar niet gek. Dus greep zij dit zoveelste bizarre moment aan om te zeggen dat de aparte Allesandra dan maar meteen weer door de regen terug naar huis kon fietsen. En nooit meer terug hoefde te komen. Want als dit je instelling is? Dan heb je nog een zwaar leven voor de boeg. En dat werkzame leven ga je uiteraard niet doorbrengen bij Haldu!

Pas op als u Allesandra ergens tegenkomt!
Soms vraag je je af wat er van deze types terecht moet komen? Waar belanden deze weirdos in de maatschappij? Daarom even een waarschuwing: als u ooit in een ziekenhuis een verpleegkundige tegenkomt, zwaar opgemaakt, en met de waarschuwing dat u nog lang ziek blijft en niet door de regen moet fietsen? Dan weet u zeker dat een ándere organisatie het heel zwaar gaat krijgen.

Gelukkig, onze meeste stagiaires zijn, lief, professioneel en altijd op tijd. Ik kan het weten, want ik was er zelf ooit ook één, hahaha!

Liefs,

Sterre