Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

De markt blijft continu in beweging, dus Haldu Groep ook!

By 28/09/2022juli 24th, 2023No Comments
Home De markt blijft continu in beweging, dus Haldu Groep ook!

De markt blijft continu in beweging, dus Haldu Groep ook!

28/09/2022 | Leestijd: 3 minuten

In deze tijd internationaal ondernemen? Daar moet je stevig voor in je schoenen staan. Want door verschillende externe factoren wordt het ons zeker niet makkelijk gemaakt. Naast de oorlog in Oekraïne hebben we de afgelopen periode nog meer belangrijke issues boven aan onze agenda gezet: dé stevig stijgende inflatie en de veelbesproken energiecrisis. Kortom de markt blijft continue in beweging. En er is geen tijd voor Haldu Groep om even ‘rustig adem te halen’. De trein blijft letterlijk doordenderen tot aan de eindstreep van 2022. Geen tussenstops meer. Dit vraagt veel van ons, maar doordat wij kracht blijven putten uit de goede opstart na de bouwvak.. blijven wij moeiteloos op de been!

De Poolse markt verandert

Uit een recent onderzoek blijkt dat de lonen in Polen de aankomende tijd aanzienlijke gaan stijgen. De Poolse inflatie van 16,25% op jaarbasis speelt een grote rol in deze toename. Niet alleen de inflatie, maar ook de oorlog in Oekraïne is mede verantwoordelijk voor de fikse stijging in de Poolse lonen. Dit doordat ruim 30% van de Poolse bouwvakkers afkomstig is uit Oekraïne én een groot deel van deze groep teruggekeerd is naar het thuisland. En in combinatie met de ruime stijging arbeidskosten van afgelopen jaar, maakt dat wij als Haldu Groep onze tarieven ook weer opnieuw tegen het licht moeten houden. “We houden de veranderingen op de Poolse arbeidsmarkt nauwlettend in de gaten. Omdat er op dit moment veel beweging op de internationale arbeidsmarkt plaatsvindt, moeten wij als Haldu Groep vanzelfsprekend ook in beweging blijven. Veranderingen in tarieven zijn daarom onontkomelijk”, aldus Recruitment Manager Claudia van Bergen.

Facebook blijft een populaire wervingstool

Zoals we net al aangaven, blijft Haldu Groep in beweging. Zo ook op het gebied van social media. De landen Polen en Roemenië scoren op dagelijks Facebook gebruik vele malen hoger dan Nederland. Het is dus niet zo vreemd dat wij merken dat er veel potentie zit in het actief werven van nieuwe Poolse en Roemeense collega’s op Facebook. “Het is ontzettend leuk om te zien dat wanneer wij als Haldu Groep ons focussen op een land; wij hier ook succesvol in zijn”, zegt Claudia enthousiast “De markt waar wij in opereren is continue in beweging; behoeftes en gedragingen veranderen in een rap tempo. Met onze professionele club vakspecialisten zitten wij boven op deze internationale ontwikkelingen én ontgaat er niks aan onze aandacht”.

Verkent Haldu Groep de Spaanse markt?

Als Haldu Groep zijn we in de laatste jaren internationaal gegroeid; we breiden uit! Maar verzadigd zijn wij nooit, want we blijven op zoek naar nieuwe markten en mogelijkheden. Uiteraard hebben we hier ook het juiste personeel voor nodig. Daarom zijn wij ook ontzettend trots dat we onlangs een nieuwe collega uit Spanje hebben verwelkomd binnen ons team. We verkennen de Spaanse markt al een tijdje, maar wie weet rollen hier binnenkort wel concrete acties uit. Dit sluiten wij zeker niet uit. “Met het juiste personeel in dienst, kunnen wij ook inzoomen op de nieuwe culturen. Want elk land heeft zijn eigen cultuur inclusief bijpassende manier van communiceren en gedragingen. Wij passen ons dus aan. Bij Haldu Groep staat dé persoon centraal en vinden wij het belangrijk om raakvlakken te vinden in culturen. Het resultaat? Dat andere culturen zich snel thuis voelen in Nederland”, aldus Claudia.

De eindstreep van 2022

De bouwvak lijkt alweer mijlen ver achter ons te liggen én de herfst heeft zijn intrede gedaan. Dit betekent dat wij als Haldu Groep met zijn allen focussen op de eindsprint van 2022. Hoe wij dit doen? Door doelen te stellen. Elke afdeling binnen Haldu Groep heeft bepaalde speerpunten meegekregen om aan het einde van het jaar gerealiseerd te hebben. Zo zorgen wij er samen voor dat wij een sterke speler blijven op de internationale markt. Wij blijven op deze manier kansen benutten én bedreigingen onder de radar houden. Een ding is zeker: wij voelen ons internationaal sterker dan ooit. “Toch blijven wij -zoals jullie van Haldu Groep gewend zijn- onze Nederlandse identiteit behouden”, sluit Claudia af.

Enthousiast geworden om voor Haldu Groep in deze dynamische internationale markt aan de slag te gaan? Neem dan vrijblijvend een kijkje op ons vacatureoverzicht