Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

De bouw moet weer sexy en aantrekkelijk worden

By 19/04/2021juli 24th, 2023No Comments
Home De bouw moet weer sexy en aantrekkelijk worden

De bouw moet weer sexy en aantrekkelijk worden

19/04/2021 | Leestijd: 2 minuten

In een eerdere blog vertelde onze Recruitment Manager Claudia van Bergen over het belang van online zichtbaarheid. Dat je nog zo’n goed verhaal of feilloze reputatie kan hebben, maar dat je zonder online zichtbaarheid vandaag de dag niet meer meetelt. Door jezelf als bedrijf ook online te profileren, gaan mensen je écht leren kennen en weten ze wat je écht te bieden hebt. De stap om iets aan te schaffen of, in het geval van Haldu Groep, te solliciteren, wordt dan aanzienlijk kleiner.

Claudia vertelde dat wij onze kandidaten, jou dus, maatwerk willen bieden door middel van het aanbieden van verschillende contactmogelijkheden: e-mail, telefoon, WhatsApp, Messenger. Jij bepaalt hoe je met ons in contact treedt. Daar kunnen we nu videobellen aan toevoegen.

Nieuwe standaard

Claudia: “Wij zijn door de coronacrisis min of meer noodgedwongen gestart met het videobellen met onze kandidaten. En wij hebben daar echt positieve feedback op terug gekregen van de kandidaten die we hebben gesproken. Zij krijgen op deze manier al vroeg in het proces een goed gevoel bij Haldu Groep. Bijkomend voordeel is dat zij direct een beeld hebben bij de recruiter én werkcoach, die samen het gesprek voeren.”

Claudia verwacht dat videobellen een blijvertje is in de recruitmentwereld. “Sterker nog, ik verwacht dat het een nieuwe standaard gaat worden. Kijk, de situatie omtrent corona vergt veel van iedereen. En zeker in onze sectoren, de bouw en techniek, zijn er nog veel uitdagingen. Maar we blijven positief. Ondanks de lastige situatie waarin we ons bevinden, vinden we nog steeds goede kandidaten. Wij gaan inventief met de situatie om en dat leidt tot een mooie team effort!”

Scholing

Over inventief werken gesproken. Haldu Groep is momenteel bezig met het inrichten van scholings- en opleidingsmogelijkheden voor binnen- en buitenlandse vakmannen. Claudia: “Ik vind dat wij hier als Haldu Groep een rol in moeten spelen. Niet alleen vanuit een maatschappelijk oogpunt, maar we moeten ook alvast anticiperen op de vergrijzing die aanstaande is.”

Sexy en aantrekkelijk

Het aanbieden van scholings- en opleidingsmogelijkheden voor mensen die geen ervaring in de bouw hebben, is volgens Claudia een stap in de goede richting. “We moeten zorgen dat het voor jongeren sexy en aantrekkelijk wordt om in de bouw te werken. We moeten de vooroordelen die er heersen ombuigen naar -en daar is hij weer- iets positiefs. Het is gaaf om in de bouw te werken, er zijn legio carrièremogelijkheden en het betaalt ook goed. Wat wil je nog meer?”