Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Column: Niet wachten op wonderen, maar werken aan de werkelijkheid

By 02/08/2021februari 5th, 2024No Comments
Home Column: Niet wachten op wonderen, maar werken aan de werkelijkheid

Column: Niet wachten op wonderen, maar werken aan de werkelijkheid

02/08/2021 | Leestijd: 3 minuten

Dit is mijn laatste blog voor de zomervakantie. Of om in bouwtermen te blijven: de Bouwvak. Ik weet niet hoe het u verging, maar ook in de eerste helft van 2021 werd mijn agenda nog steeds zwaar gedomineerd door corona. Hierin zie ik inmiddels verlichting komen. De vaccinatietrein raast sinds kort als een hogesnelheidstrein. Niet alleen onze Nederlandse vaklieden worden in hoog tempo gevaccineerd, maar dit beeld zie ik ook bij onze buitenlandse vakmensen. Het is duidelijk dat ook zij hun verantwoordelijkheid hierin zien én nemen. Ik ben daar trots op, want wij staan pal voor hen richting de markt. 

Gewoon aan de slag gaan

Over buitenlandse vaklieden gesproken: wekelijks hebben we inmiddels weer gemiddeld 15 sollicitatiegesprekken met vakmannen van over de grens. Eersteklas professionals die huis en haard verlaten om hun expertise te schenken aan de vele Nederlandse projecten die wij in onze Haldu portefeuille hebben. Een goed teken, op weg naar herstel. Maar om al het door corona achteropgeraakte werk in één klap te kunnen inhalen, kan ik u verklappen dat we maar liefst 100 vakmensen erbij zouden moeten hebben. Dat wonder gaat niet gebeuren, maar ondertussen beitelt Haldu onverstoorbaar verder om uw bouwdoelen te helpen realiseren. We wachten dus niet op wonderen, maar werken aan de werkelijkheid, úw werkelijkheid. 

Fan van SER-advies voor hervorming arbeidsmarkt

Onlangs kwam het langverwachte SER-advies met voorstellen voor hervorming van de arbeidsmarkt. Kort gezegd: flexwerk, inclusief uitzenden, moet worden teruggedrongen. Desondanks reageren de brancheorganisaties ABU en NBBU positief. Zelf ben ik ook positief. Veel mensen denken dat dit advies betrekking heeft op de vaklieden die Haldu Groep aan het werk heeft. Maar met deze professionals hebben wij een ander soort werkverband, met veel meer vastigheid. Dat misverstand zet ik graag recht. 75% van onze werknemers heeft inmiddels een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Voor onbepaalde tijd betreft dit 50% van het totaal. Dat is niet echt flexibel als uitzender, maar daarbij binden wij onze vakkrachten wel aan ons en spreken we onze waardering naar hen uit. Zij zijn tevens onze gewaardeerde visitekaartjes bij onze opdrachtgevers. Er zijn helaas nog steeds concullega’s die hun vakkrachten de deur wijzen op het moment dat er een contract voor onbepaalde tijd op tafel moet komen.

Een goed rendement op uw vastgoed

Tot slot: onze buitenlandse vakmensen verdienen niet alleen eersteklas huisvesting, die kríjgen ze ook. We hebben over heel Nederland een netwerk van huiseigenaren die ons hun eigendom verhuren voor onze hardwerkende buitenlandse vakkrachten. Doordat we nu uit corona komen en het werkaanbod verder stijgt, zoeken we permanent naar nieuwe huurlocaties voor onze buitenlandse vakkrachten. Heeft u een woning of appartement in bezit en is dit vrij? U krijgt een goede huurprijs en op onze beurt ziet een speciale medewerker erop toe dat uw eigendom in de staat blijft zoals bij de start van de verhuurperiode. Heeft u interesse? Belt u mij dan persoonlijk via 024 397 7536.

Rest mij u een heerlijke zomervakantie te wensen. Met na de Bouwvak de kans om weer ouderwets gas te geven zonder de beperkingen van corona. Ik gun het iedereen!

Danny van Hal