Skip to main content
De avonturen van Sterre Timmermans

Buitenlandse vakmensen? Toppertjes! Maar vreemde snuiters heb je natuurlijk overál!

By 14/11/2022juli 24th, 2023No Comments
Home Buitenlandse vakmensen? Toppertjes! Maar vreemde snuiters heb je natuurlijk overál!

Buitenlandse vakmensen? Toppertjes! Maar vreemde snuiters heb je natuurlijk overál!

14/11/2022 | Leestijd: 3 minuten

Buitenlandse vakmensen? Nederland kan niet meer zonder! En Haldu weet dat als geen ander. We hebben een prima neus ontwikkeld voor de allerbeste vakmensen van over de grens. En ik zie ze elke dag hier op kantoor bij Haldu langskomen: hardwerkende kerels die huis en haard verlaten om in ons rijke land geld te komen verdienen voor hun gezinnen. Daar heb ik veel respect voor als ik ’s avonds na een dag werken bij Haldu lekker in mijn eigen autootje naar mijn gerieflijke huisje rijdt. Stel je voor dat wij in bijvoorbeeld Roemenië zouden moeten werken? Waar we heg noch steg weten? Dus, petje af voor deze dappere vakmannen. We selecteren natuurlijk streng, op opleiding, ervaring én motivatie en inzet, maar sóms slippen er toch rare snuiters doorheen…

Zijn gereedschap? Thuis in de Roemeense kippenschuur!

Hoe we werven? Eerst checken onze recruiters de kandidaten in hun thuisland. Hebben ze het in zich om Haldu Held te worden? Tikken ze alle vakjes aan? Dan nodigen we hen uit naar Nederland te komen, voor verdere gesprekken op het kantoor van Haldu Groep in Groesbeek. Zoals laatst: een Roemeen op kantoor die zich had uitgegeven als een vakman. Met veel bravoure en luide stem meldde hij zich aan onze receptie. Al snel viel hij volledig door de mand. Zijn gereedschap? Dat lag nog grenzeloos ver thuis tussen de kippen in de schuur op het platteland van Roemenië. Haldu huisvest zijn vakmannen eersteklas, maar de spelregel is dat zij hun eigen bedlinnen meenemen. Wel zo hygiënisch en handig. Nou, dat hing bij deze mijnheer waarschijnlijk nog thuis in het Oosten van Europa aan de waslijn bij moeder de vrouw! Goed nieuws was er wel: vol trots liet hij zijn werkschoenen zien. Na een eerste inspectie door mijn collega’s troffen we daar een kleine kwekerij voor champignons in aan, compleet uitgedroogd en wel!

Ongeleid projectiel mocht terug: richting Roemenië

Na een spoedoverlegje wisten wij het bij Haldu hartstikke zeker: dit ongeleide projectiel zou de grens tussen Nederland en Duitsland weer heel snel zien. Maar ja, die teleurstellende mededeling maakte deze snuiter behoorlijk agressief. Daar wilden we natuurlijk onder geen beding onze alleraardigste ándere vakmensen in hun Haldu huisvesting mee opschepen. Deze afwijzing nam de Roemeense Rasputin nogal onsportief op: op slag hield hij zich slapende. Ons kantoor verlaten? No way! (Hoe zeg je dat trouwens in het Roemeens?). Ook wilde de champignonkweker zich opsluiten in het toilet, maar daar konden mijn sterke Haldu-collega’s hem ternauwernood van weerhouden. Uiteindelijk was een belletje naar de politie genoeg. Deze ‘vakmannen in blauw’ hebben de would-be vakman met zachte drang het pand uitgezet.

Een vreemd geval van ‘catnapping’

Maar wacht even…ik heb nóg een rare snuiter voor jullie! Een oplettende bewoner van een stad in Nederland zag hoe een man op straat een kat probeerde te stelen. Echt waar! Eerst lukte het niet en de ordinaire kattendief keerde heimelijk terug voor een uiteindelijk wel geslaagde ‘catnapping’. De buurtbewoner die het op de cat crime scene allemaal zag gebeuren, maakte foto’s en overhandigde die aan de politie. Uiteraard had de oplettende burger een foto gemaakt van de auto van de kattendief. En wat lag er op het dashboard van die “cat-away-car”? Een urenbriefje van Haldu! Nou vraag ik je toch! Daar hebben we die man destijds toch écht niet op geselecteerd! Die kat was overigens zwart, iets met voodoo of zo? De dief in kwestie bracht een nachtje in de cel door. Uiteraard hebben wij ‘m vervolgens ook even goed aan de tand gevoeld en richting huis (= over de grens) gestuurd. Deze werknemer was duidelijk een gevalletje ‘kat in de zak’.

Misschien denk je nu: krijg ik zo’n rare snuiter ook op de bouw? Nee hoor, we kunnen je geruststellen. Bij het minste geringste vermoeden van vreemd gedrag grijpt Haldu in: of het nu bij een blonde Hollander is of een volbloed Roemeen. En dat komt maar héél zelden voor!

Zo, genoeg vreemde vogels voor vandaag! Ik ga nu effe een bakkie doen met mijn kantoorcollega’s van Haldu. Die zijn toch zóóóóó normaal! 😊

Groetjes, pas op je kat, kies je champignons voorzichtig én tot de volgende keer!

Liefs, Sterre