Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Angelique van Hal 20 jaar in dienst bij Haldu Groep

By 01/02/2022juli 24th, 2023No Comments
Home Angelique van Hal 20 jaar in dienst bij Haldu Groep

Angelique van Hal 20 jaar in dienst bij Haldu Groep

01/02/2022 | Leestijd: 3 minuten

Na wikken en wegen over de juiste studiekeuze viel de uiteindelijke beslissing op Accountancy. In wiskunde was Angelique altijd al een uitblinker, dus dit was een logische stap. Vanaf dat moment bleven de cijfers haar vanzelf achtervolgen. Zo wist Hans van Hal, voormalig CEO van Haldu Groep, haar enthousiast te maken om voor hem te komen werken. In eerste instantie was dit alleen voor de zaterdagen. Maar dit was zeker niet zomaar een zaterdagbaantje, want Angelique zorgde op deze dag voor de verloning van de uitzendkrachten. Haldu Groep groeide; dit resulteerde in meer verloningen, maar tegelijkertijd te weinig tijd om alle verloningen in één zaterdag uit te keren. Uiteindelijk besloot Angelique dan ook om doordeweeks bij Haldu Groep aan de slag te gaan. Zo ging het balletje rollen.

Van kippenschuur naar bedrijfspand

Van een locatie aan huis -dat deed denken aan een kippenschuur- tot een heus bedrijfspand op het industriegebied in Groesbeek; Angelique heeft Haldu Groep letterlijk groter zien worden. In 2007 besloot Hans het bedrijf te verkopen. Na een aantal jaren op deze koers, heeft hij zijn geliefde zaak in 2010 teruggekocht. Na een flinke groei, door de fusie tussen de 3 bedrijven Halkers, Duoflex en Gromada is de naam uiteindelijk veranderd naar Haldu Groep. In 2020 is Angelique benaderd voor de mooi functie van algemeen directeur. Na een lichte twijfel werd ze overtuigd en dat brengt ons in het heden waar Angelique als Algemeen Directeur zelfstandig beslissingen maakt voor Haldu Groep. Nog steeds staat ze met volle overtuiging achter de keuze die ze toen gemaakt heeft.

Talent zien ontpoppen

“Ik heb mensen voor het eerst het kantoor binnen zien stappen en zien uitgroeien tot de professional die ze nu zijn. Als ik terugkijk, vind ik dit toch wel het allermooiste van deze 20 jaar”. Kennisdelen en medewerkers tot andere inzichten brengen doet Angelique dan ook maar al te graag. Helaas waren er ook mindere tijden; denk aan de economische crisis of de huidige coronacrisis. Als bedrijf, maar ook zeker als persoon zijnde, heeft Angelique hier mooie levenslessen uitgehaald. Deze moeilijke tijden hebben haar doen beseffen dat er altijd twee kanten aan een verhaal zitten. Hierdoor laat ze andermans invalshoeken meewegen in de bedrijfsbesluiten die ze maakt.

Met een hond voelt het als thuis

“Als je het mij vraagt is Haldu Groep altijd een laagdrempelige, menselijke organisatie geweest. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat mensen het hier naar hun zin hebben. En ook zeker dat ze zich gehoord voelen”. Bij Haldu Groep moet het voelen als thuis vindt de Algemeen Directeur. De kantoorhonden Hugo en Duca dragen hier natuurlijk al hun steentje aan bij. Thuis is de plek waar je samenkomt met familie. Dit familiare gevoel vindt Angelique daarom ook belangrijk binnen Haldu. “We moeten er met én voor elkaar zijn. Niemand moet het gevoel hebben dat hij of zij alleen op een eiland zit”.

Wet en regelgeving blijft veranderen

“Natuurlijk was er 20 jaar geleden wet en regelgeving, maar er was veel grijs gebied. Dit is nu veel meer gereguleerd” legt Angelique uit. Een aantal jaar geleden was er bijvoorbeeld geen CAO waarin stond dat een uitzendkracht hetzelfde moet verdienen als andere werknemers met gelijke functies. Een goede ontwikkeling vindt de Algemeen Directeur. Maar volgens Angelique zou er nog eens kritisch naar de pensioenregelingen voor arbeidsmigranten gekeken mogen worden. Velen doen hier geen aanspraak op én de kosten zijn torenhoog. “Ik vind het mooi dat de wet zo is, maar dan vraag ik mij weleens af of er wel geluisterd wordt naar de mens zelf”.

De toekomst van de uitzendbranche

Vastberaden stelt Angelique dat er in de toekomst nog meer regels komen in de uitzendbranche. Daarnaast zullen de periodes tussen tijdelijke en vaste contracten nog korter worden. “Wij zullen in de aankomende jaren veel meer gaan aansluiten bij de reguliere arbeidsmarkt”, voorspelt Angelique.