Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Angelique Actueel: Wat zijn echte banen?

By 01/10/2016juli 24th, 2023No Comments
Home Angelique Actueel: Wat zijn echte banen?

Angelique Actueel: Wat zijn echte banen?

01/10/2016 | Leestijd: 3 minuten

Over de hoofden van de kleine drie miljoen flexwerkers en zpp’ers heen, lijkt zich een strijd te voltrekken over hoe er moet worden omgegaan met vaste versus flexibele banen, schrijft het NRC. Ontdek hier wat meerdere relevante partijen denken en zeggen, plus uiteraard de visie van Haldu Groep.

De slogan van de FNV luidt: ‘voor meer echte banen, met zekerheid en koopkracht.’ Tevens roept ook de politiek; SP, PvdA, CDA en nu ook D66, om meer vaste banen.

Visie werkgevers

Werkgevers zien de oplossing juist in betere regulering en bescherming van de positie van flexwerkers.

Visie hoogleraar arbeidsmarktinstituties en arbeidsrelaties

“Je kunt ‘vast’ ook zo flexibel maken dat het geen vast meer is”, zegt Agnes Akkerman, hoogleraar arbeidsmarktinstituties en arbeidsrelaties aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. “Een arbeidsmarkt zonder flexwerk bestaat niet.”

Echte bánen? Haldu Groep focust liever op echt wérk!

Haldu Groep wordt een beetje moe van de eindeloze hoge-heren-discussie over ‘echte banen’. Waar wij ons namelijk liever druk om maken, is écht werk voor échte vakmensen bij échte opdrachtgevers. Vanuit een werkgever die zich 24/7 inspant voor de belangen van zijn personeel. Door goede voorwaarden, veilige werkomstandigheden en ook: een permanente en gezonde toestroom van werk. En onder werkgever mag je van Haldu Groep zowel de opdrachtgevers als een uitzendbureau verstaan. De papieren discussie over echte banen, krijgt zo een veel belangrijkere dimensie; die van echt werk in een prettige en professionele setting. Zeg nou zelf: wie vraagt er tegenwoordig nog: heb jij een baan? Veel eigentijdser is de vraag: heb jij werk? Waarbij de werkgever en werknemer er in gelijke mate beter van mogen worden. Met eveneens volop wederzijdse waardering. Die balans vinden werkgevers  en werknemers het beste bij de Haldu Groep. Een échte werkbieder!

Focus van Haldu Groep

Volgens Haldu Groep dient daarom de vraag te zijn: “Hoe zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk mensen aan het werk gaan en aan het werk blijven? Op een goede manier voor zowel werkgever als werknemer.”  En dan is de vraag uiteraard: wat wordt er nu eigenlijk verstaan onder echte banen? Volgens de Dikke van Dale wordt onder ‘echt’ verstaan:

Echt (bijvoeglijk naamwoord)
onvervalst, waar: echt berouween echte dame

Definitie van FNV

De FNV is dus voor werkend Nederland op zoek naar onvervalste banen. Of, zoals op de site van de FNV is te lezen: “Wij strijden samen met jou voor Echte banen. Dat zijn banen met genoeg zekerheid, kwaliteit en koopkracht. En dat is hard nodig, want steeds meer mensen maken zich zorgen over de toekomst van hun baan, leven gedwongen van tijdelijk contract naar tijdelijk contract.”

Ingrijpend veranderde wet- en regelgeving

Als er één branche de laatste jaren onder een vergrootglas heeft gelegen, dan is het de flexbranche wel. De veranderde wet- en regelgeving heeft heel wat voeten in aarde gehad. Maar vanaf 30 maart 2015 is de inlenersbeloning van kracht. Naast het feit dat de flexwerker vanaf de eerste dag hetzelfde loon krijgt als een werknemer in dienst van de opdrachtgever, is er ook recht op de verschillende toeslagen bij die opdrachtgever.

Haldu Groep zorgt voor continu werk

Een goede flexwerker gaat van project naar project en daar is hij flexibel in. Een werknemer bij de Haldu Groep is wel flexibel, maar heeft tegelijkertijd continu werk en dus zekerheid en koopkracht.  Na verloop van tijd krijgt een “flexwerker” zelfs een contract voor onbepaalde tijd. Bij de Haldu Groep heeft 1 op de 7 flexwerkers een contract voor onbepaalde tijd.

U doet zaken met een partner die er is voor personeel

Wilt u als opdrachtgever dus zaken doen met een bedrijf dat er is voor personeel? Dan bent u bij de Haldu Groep aan het juiste adres.