7 tips voor je eerste werkweek - Haldu Groep

7 tips voor je eerste werkweek

Leestijd: 3 minuten

top 7

Wat je nieuwe baan ook is, een eerste werkweek is altijd spannend. Om je eerste werkweek goed door te komen hebben wij een aantal simpele do’s & don’ts voor je op een rijtje gezet.

  1. Kom niet te laat

Klinkt als een inkoppertje en dat is het natuurlijk ook. Maar zorg dat je op tijd bent. Stap eerder op de fiets of in de auto. Er kan altijd iets gebeuren onderweg en te laat komen op je eerste dag is het laatste wat je moet willen. En aan niet op komen dagen, hebben wij natuurlijk helemaal een broertje dood!

  1. Stel je netjes voor

Op je eerste dag ga je waarschijnlijk alleen maar nieuwe gezichten zien. En ondanks dat je al die nieuwe namen niet gaat onthouden, is het wel zo netjes om jezelf aan iedereen voor te stellen. Misschien weet jij niet meer wie iedereen is na je voorstelronde, je nieuwe collega’s weten in ieder geval wel wie jij bent.

  1. Stel vragen

Het is handig om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk te weten komt op je eerste dag. Wat wordt er precies van je verwacht? Hoe lang heb je pauze? Waar vind je de koffie? Bij wie moet je je ziek melden? Vragen, vragen, vragen. Niet alleen kom jij zo alles te weten, ook zullen je collega’s je als geïnteresseerd en betrokken zien.

  1. Ga mee lunchen

Sluit je aan bij je collega’s en ga samen met hen lunchen. Tijdens de lunchpauze heb je de tijd om elkaar beter te leren kennen en kunnen jullie het over andere dingen hebben dan werk.

  1. Laat je telefoon liggen

Natuurlijk hoef je echt niet de hele dag je telefoon in je zak te laten zitten, maar zorg er wel voor dat je op je eerste dag niet te veel met je telefoon bezig bent. Zeker niet tijdens de lunch! Je kunt een verkeerde indruk wekken als je te vaak je telefoon checkt. 

  1. Wees niet afwachtend

Heb je even niks te doen? Weet je niet precies wat je moet doen? Ga dan niet zitten wachten tot je collega’s of leidinggevende je een taak geven, maar vraag wat je kunt doen. Zo toon je initiatief en voorkom je bovendien dat je je gaat vervelen.

  1. Klaag niet

Niemand heeft behoefte aan een negatieveling. Kreeg je te weinig salaris? Waren je werkzaamheden saai? Was de koffie niet te drinken? Was je vorige baas een eikel? Allemaal heel vervelend, maar pas op met wat je zegt. Als je te veel klaagt kom je al snel over als een zeikerd, zeker als je het systematisch doet. Daarnaast is het gewoonweg niet netjes om zo negatief te zijn over je vorige werkgever.

Ontvang gratis nieuws en informatie

Vul het formulier in en je ontvangt gratis nieuws en informatie in je mailbox.

Contactgegevens

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie
Chat live met ons
1
Chat live met ons
Live chat met onze recruiters
Hallo, welkom bij Haldu Groep. Heb je een vraag over een vacature? Onze recruiters zitten klaar om je vraag te beantwoorden via Whatsapp chat.