Skip to main content
De avonturen van Sterre Timmermans

Twee vaklieden in één ledikant? Haldu maakt het mee!

By 01/10/2021juli 24th, 2023No Comments
Home Twee vaklieden in één ledikant? Haldu maakt het mee!

Twee vaklieden in één ledikant? Haldu maakt het mee!

01/10/2021 | Leestijd: 4 minuten

Heb je mijn eerste column gemist over die wonderlijke nieuwe vakman uit Roemenië? Zijn eerste werkdag begon voor hem wel heel bizar. Nieuwsgierig? Klik dan even op deze link. Ik heb daar best veel positieve reacties op gekregen, dus ik zou het leuk vinden als je mijn columns deelt. Mensen vinden het blijkbaar spannend dat we een onverbloemd inkijkje geven bij het leukste uitzendbureau van Nederland. Dus jij begrijpt: ik ben weer lekker gaan rondneuzen bij Haldu, op zoek naar gekke voorvalletjes. Als stagiair kom ik op alle afdelingen. Ideaal, want zo hoor ik heel veel! En ben jij de eerste die het hier leest!

Onze buitenlandse vakmensen zijn allemaal verschillend, maar één ding hebben ze gemeen: het zijn bizar harde werkers. Daar stelt Haldu graag veel tegenover. Zoals heel veel aandacht voor hun huisvesting met een fijn bed, een goede keuken en nog allerlei ander comfort. We hebben zelfs een speciale collega in dienst die niets anders doet dan woonruimte voor onze buitenlandse vakmensen regelen en op orde houden. Ik zou in deze barre vastgoedtijden bijna aan hem vragen: heb je een huisje voor mij?

Vaste woning: fijn voor de vakmensen én de buurt

Zoals ook voor Marek en Dawid. Twee kei goeie vakmannen uit Polen die elke dag voor dag en dauw opstaan om hun beste werk voor de klanten van Haldu te leveren. Ze werken al een tijdje voor ons en voor deze twee buitenlandse bikkels hebben wij een vaste woning geregeld. Die huurt Haldu Groep voor langere tijd en daardoor kunnen we dezelfde vakmensen ook stabieler huisvesten. Fijn voor hen én fijn voor de buurt. Iedereen happy. Want Haldu Groep onderhoudt ook graag prima relaties met buren, de wijk en de gemeente.

Wonen in Zeeland? Mooi, maar moeilijk!

Marek en Dawid zitten vaak langere tijd op dezelfde klus. Het is prettig voor deze collega’s dat ze niet om de haverklap hoeven te verhuizen. Maar goed, zelfs langlopende klussen zijn op een gegeven moment klaar. Al helemaal lekker vlot met van die hardwerkende buitenlandse vakmensen zoals Marek en Dawid! Dus moesten ze vorige week, zoals wij dat noemen, “om van project”. Het project waar ze liepen was klaar en netjes opgeleverd: het was tijd voor de volgende stap. Maar die was in de provincie Zeeland! Niet echt de makkelijkste plek om een accommodatie te boeken. Door corona bleven heel veel Nederlanders voor vakantie in eigen land en alles zat, ook door het mooie weer, nokvol.

“Dameszaken regel je met dames”

Maar ik zei je al: we hebben speciaal voor huisvesting een toegewijde collega. Een vriendelijke pitbull die niet loslaat voordat de allerlaatste buitenlandse vakman pico bello onderdak heeft. Al kruisend en zoekend door het wijde Zeeland stuitte hij via-via op mevrouw Van der Ven. Een vriendelijke dame mét woonruimte! Deze collega dacht vervolgens heel slim: “dameszaken regel je met dames”, dus mocht ik met mevrouw Van der Ven aan de slag om te proberen Marek en Dawid onder te brengen. Zoiets regel je natuurlijk niet op afstand, dus in een Citroen C1 van de zaak tufte ik heerlijk naar Zeeland. Al rondkijkend dacht ik: hier wil ik zelf wel wonen! Maar goed, als rasechte Nijmeegse ga je natuurlijk nooit weg uit de mooiste en oudste stad van Nederland, toch?

Zeeuwen zuunig? Ben je gek…

Eenmaal aangekomen bij mevrouw Van der Ven ontdekte ik direct dat mensen uit Zeeland helemaal niet zuunig zijn! De koffie stond klaar, met een royale pot met Zeeuwse babbelaars. Wel merkte ik dat mevrouw Van der Ven wat onwennig stond tegenover verhuur aan “buitenlandse werknemers”. Maar dan zeg ik ineens, na een brainwave, dat ze toch ook elke zomer Duitse toeristen in huis neemt? Dan breekt het ijs, al helemaal als ik foto’s van Marek en Dawid laat zien. Haar reactie? “Keurige jongens! Een leuk stel!”. Een mooi moment om de onderhandelingen te openen. Ik leg voorzichtig Haldu’s woonwensen op tafel: woonruimte met twee bedden. En dat het heel fijn zou zijn als deze niet in één ruimte zouden staan gezien de privacy. Gelukkig heeft mevrouw Van der Ven één tweepersoonsbed in de ene ruimte staan en een éénpersoonsbed in de andere ruimte. Ik voel dat de eerste horde is genomen en veroorloof mijzelf nog een greep in de grote pot met boterbabbelaars. Na alle afspraken nog eens goed besproken te hebben, stap ik in een prima stemming in de auto met De Snollebollekes op topvolume! Ik kan met goed nieuws aankomen bij mijn collega’s bij Haldu Groep!

Knusse nachten

Zondagavond zouden Marek en Dawid arriveren op hun Zeeuwse stekje en maandagmiddag bel ik voor de zekerheid toch maar even met mevrouw Van der Ven. Ze is blij met haar nieuwe bewoners, ze maken een nette indruk en ik denk: pfoeh, dat gaat goed. Ik spreek met haar af haar later deze week nog even te bellen en op woensdag informeer ik opnieuw. Inmiddels heeft Haldu Groep van de aannemer een prima eerste beoordeling ontvangen voor het Poolse duo en zij mogen voor langere tijd door op het project. Toch dan maar even zien te regelen dat deze boys voor langere tijd welkom zouden zijn bij mevrouw Van der Ven. De bel gaat en ze neemt op: “Goedemiddag met mevrouw Van der Ven.” Ik heb het altijd bijzonder gevonden als mensen zichzelf mevrouw noemen. Ja, ze is nog steeds blij met de mannen en natuurlijk kunnen ze langer blijven! Mooi, denk ik. Ook weer geregeld. Net op het moment dat mijn gedachten afdwalen, hoor ik haar zeggen: “Ik begrijp alleen niet dat je zo specifiek om twee bedden vroeg, alleen het tweepersoonsbed wordt beslapen!”

Zo zie je maar hoe onze buitenlandse vakmensen ook rekening houden met de huisvesting die we voor hen regelen. Ze gaan heel netjes, zuinig en economisch om met alle geboden luxe en ruimte ????

Tot de volgende keer. Want ik zei het al: altijd wat geks hier…

Sterre