Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Frank Quenzel: “Geen hobby, maar wel behulpzaam”

By 20/04/2021juli 24th, 2023No Comments
Home Frank Quenzel: “Geen hobby, maar wel behulpzaam”

Frank Quenzel: “Geen hobby, maar wel behulpzaam”

20/04/2021 | Leestijd: 3 minuten

Met de overname van DeGraaf kwam ook Haldu Held Frank Quenzel mee naar Haldu Groep. Hij was eerder onder andere werkzaam in Siberië, maar inmiddels heeft Frank al vele jaren zijn hart aan Nederland verpand: “Ik blijf hier werken, zo lang als ik op de ladder kan staan!”

Van het oosten naar het westen

De 61-jarige Frank Quenzel is geboren en getogen in Duitsland, waar hij werd opgeleid tot timmerman. In 1988 is Frank vanuit toenmalig Oost-Duitsland naar Rusland gegaan. Daar werd gewerkt aan het geleiden van aardgas uit Siberië naar Duitsland. Frank: “Er werd een hele grote pijplijn gebouwd en ik was daar actief in de woningbouw. Want die pijplijn moest uiteraard ook beheerd worden en de medewerkers moesten worden voorzien van woningen. Voor de kinderen werden er kinderdagverblijven en scholen neergezet.” Vanuit Siberië trok Frank al werkend naar Oekraïne en daarna naar Moskou. Door het werken in het buitenland beheerst Frank aardig wat talen.

Vaste stek in Nederland

Nadat zijn werkzaamheden in Moskou er in 1999 op zaten, keerde Frank terug naar Duitsland om vervolgens in Nederland te gaan werken. Hij had namelijk gelezen dat er hier veel timmerlieden gezocht werden. Frank woont en werkt nu inmiddels zo’n twintig jaar in Nederland. Naast Russisch en Oekraïens is ook zijn Nederlands heel goed. “Ik wilde in Nederland ook graag snel de taal beheersen. Want je moet ook de mensen kunnen begrijpen waar je voor werkt. Ik spreek nu op het werk ook alleen maar met Nederlanders.”

Veelzijdige cv in Nederland

”Ik wil nog niet één dag missen, nu ik hier in Nederland ben”, benadrukt Frank. Ook in Nederland heeft deze globetrotter op diverse plekken gewerkt. Zo heeft hij in de haven van Rotterdam op schepen gewerkt en op booreilanden als interieurbouwer. Uiteindelijk is Frank nu al langere tijd in dienst bij Haldu DeGraaf waar hij voor Gerco Brandpreventie actief is. “Ik blijf hier werken, zo lang als ik op de ladder kan staan!”

“Alles komt altijd in orde, ik vind het prima!”

Elke dag lekker naar huis

“Op dit moment ben ik aan het werk bij het Castellum theater in Alphen aan de Rijn. Leuk werk in een mooie omgeving waarbij je zelf ook over oplossingen nadenkt. Hier bekleed ik voornamelijk staalconstructies met brandveilig materiaal en werk ik samen met twee andere Haldu Helden, Co Kwint en Jan van Wely.”

“Een andere leuke klus heb ik vorig jaar gedaan in Hoorn. Voor maar liefst vijf sportcomplexen hebben we diverse werkzaamheden verricht, gericht op brandwerendheid, zoals bijvoorbeeld deuren vervangen. Bij Gerco Brandpreventie werken we in groepjes in een straal van zo’n 100 kilometer. En dat vind ik fijn, want nu kan ik iedere dag naar mijn eigen huis terugkeren. De tijd dat ik in de kost zat, is nu gelukkig voorbij. Maar ik ben al wel op veel plekken geweest in Nederland. Ik heb bijvoorbeeld op Ameland en Texel gewerkt, in Dokkum en een keer in Maastricht. Ik heb eigenlijk weinig te maken met Haldu Groep. Als er al probleempjes zijn, dan worden die makkelijk opgelost via de telefoon of de mail. Alles komt altijd in orde, ik vind het prima!”

Geen hobby, wel hulpvaardig

Samen met zijn vrouw woont Frank in Schoonhoven en ook dat bevalt hem goed.  Zoon en dochter zijn al lang het huis uit. “Ik heb het hier prima naar mijn zin, samen met mijn vrouw. In mijn vrije tijd klus ik af en toe nog, maar hooguit een halve dag en alleen als ik gevraagd word voor een klusje. Of soms word ik gevraagd of ik ergens naar wil kijken en dan doe ik dat natuurlijk. Hobby’s heb ik verder niet, maar ik geniet nu van de rust die deze periode met slecht weer met zich meebrengt. Straks komen er weer klussen waarbij je ook op zaterdag aan de bak gaat.”