“Wij willen onszelf onderscheiden als Dura Vermeer en hebben daar ook steeds meer het specialisme van de juiste partijen voor nodig” | Haldu Groep

“Wij willen onszelf onderscheiden als Dura Vermeer en hebben daar ook steeds meer het specialisme van de juiste partijen voor nodig”

Leestijd: 3 minuten

Philip Dam is Senior Supply Chain Manager bij Dura Vermeer Bouw Hengelo. Hij werkt ruim tien jaar samen met Haldu Groep. Deze samenwerking past in de strategie van Dura Vermeer om met partners, zoals Haldu Groep, lange termijn relaties op te bouwen. Philip: “Alleen zo kunnen we van gemaakte fouten leren. Daarom praten we niet meer over inkoop, maar over supply chain management. In de keten willen we met elkaar de verbeteringen op gang brengen en realiseren.”

Philip Dam is Senior Supply Chain Manager bij Dura Vermeer Bouw Hengelo. “Vanuit die functie coördineer ik onze inkoopactiviteiten. Ik help mee de juiste partijen te selecteren waarmee wij willen werken. Ook focus ik op het continu verbeteren van de samenwerking met die partijen. Eveneens neem ik in het kader van deze functie deel aan diverse landelijke overleggen. Ook zit ik in de Stuurgroep Inkoop van Dura Vermeer. Daar staat de inkoopstrategie op de agenda. Uiteraard ben ik ook betrokken bij de tactische inkoop, concreet gerelateerd aan projecten. Het gaat ons om de laagste integrale kosten alsook de maximaal toegevoegde waarde. We willen onze klant voor zijn investering de meeste waarde bieden. Dura Vermeer wil zich niet alleen onderscheiden met de laagste prijs, maar meer door onze toegevoegde waarde, ons proces en onze kennis. We kunnen de klant veel meer bieden dan de laagste prijs met onze aanpak, onze kennis en kunde. Datzelfde wil ik doorzetten naar de partijen waarmee wij samenwerken, zoals Haldu Groep.”

Accent op bepalen inkoopstrategie

Een belangrijk deel van het werk van Philip draait om het mede bepalen van de inkoopstrategie. “Denk daarbij aan beslissingen over hoe wij en bij wie wij en onder welke voorwaarden wij inkopen: landelijk of op werkmaatschappijniveau. En welke en hoeveel medewerkers heb je daarvoor nodig? De kern hierin is dat we ons willen concentreren op een goede samenwerking op vooral de lange termijn met de beste partijen die wij in de markt kunnen vinden. Daarbij besteden we heel veel aandacht aan veiligheid, kwaliteit, het nakomen van afspraken en respect hebben voor elkaars werk. Evenals aan innovatie, kennisvergroting, digitalisering en uiteraard het voorkomen van faalkosten. Werk je met partners projectoverstijgend samen, dan kun je ook daadwerkelijk leren van elkaars fouten en die leermomenten bij een volgend project meenemen. Werk je iedere keer met een andere partij, dan leer je niet echt van je fouten, en stimuleer je elkaar niet om echt beter te worden. Daarom kiezen wij voor de lange termijn met partners en praten we niet meer over inkoop maar over supply chain management. In die keten willen we met elkaar de verbeteringen op gang brengen en realiseren.”

Toenemende inzet op buitenlandse vakmensen

Door een toenemend gebrek aan Nederlandse vakmensen haalt Haldu Groep steeds meer vakmensen uit het buitenland naar Nederland. Wat vindt Philip daar van? “Op zich is het jammer dat we projecten in Nederland niet meer alleen met Nederlandse vakmensen kunnen realiseren. Maar goed, die projecten moeten wel dóór, dus moet je de vakmensen ergens vandaan halen. Ik begrijp dan wel dat Haldu Groep hierin haar blik verruimt en over de grenzen kijkt. Wat wij als Dura Vermeer daarin cruciaal vinden, is dat dit allemaal volgens de wet- en regelgeving en op een fatsoenlijke manier gebeurt. De veiligheid mag nooit in gevaar komen doordat deze buitenlandse medewerkers de instructies niet goed begrijpen door de taalbarrière.”

dura vermeer philip dam

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie