“Wij ondersteunen de automotive met flexibel inzetbare vakkrachten” | Haldu Groep

“Wij ondersteunen de automotive met flexibel inzetbare vakkrachten”

Leestijd: 3 minuten

Robin van Gemert is actief als accountmanager voor Haldu Groep. Naast zijn inzet voor het segment bouw, ligt zijn focus ook op de automotive. Een speciale sector die Haldu Groep voorziet van eersteklas vakmensen. “Met onze onderscheidende aanpak maken we ook steeds meer het verschil in de automotive voor merkdealers, universeelbedrijven en ook importeurs.”

In de automotive stijgt het tekort aan vakkundige medewerkers. Bijvoorbeeld monteurs zijn steeds moeilijker te vinden. Haldu Groep ondersteunt de automotive hierin met het werven en selecteren van ervaren vakkrachten. Robin: “Het gaat bijvoorbeeld om bandenmonteurs. Dit is behoorlijk seizoensgebonden werk, met een piek in het voorjaar en de herfst voor de zomer- en winterwissels. Juist in die piekperioden kunnen wij autobedrijven terzijde staan met direct inzetbare en uiteraard ook ervaren bandenmonteurs.”

Eerste en tweede autotechnici

Eveneens kan Haldu Groep eerste én tweede autotechnici plaatsen bij dealer- en universeelbedrijven. Robin: “De vraag naar deze specifieke vakkrachten zien we stijgen. In de automotive neemt de toepassing van innovatieve technieken toe en onze monteurs zijn niet alleen goed opgeleid, maar ook ervaren. Met hun inzet kunnen autobedrijven alsnog de groeiende portefeuilles aan werk aan en zo ook hun rendementen halen.” Haldu Groep is bijvoorbeeld al langere tijd de vaste partner voor de flexibele inzet van vakmensen in de automotive voor opdrachtgever PON en de aan PON gelieerde bedrijven. “PON is voor ons een zeer gewaardeerde kernklant in de automotive”, aldus Robin.

Veelzijdig onderscheidend vermogen

Robin is helder als hij uitlegt waarin Haldu Groep ook binnen de automotive het verschil maakt. “Onze betrokkenheid bij de wensen en eisen van onze klanten uit de automotive is heel groot. Daarnaast denken we graag intensief mee met de klant. Ook essentieel in ons onderscheid is dat we de kwaliteit in onze organisatie hebben om in het buitenland de allerbeste monteurs te vinden, naar Nederland te halen én te binden aan onze gewaardeerde opdrachtgevers uit de automotive. Ons aanbod bestaat daarmee uit een kernselectie uitstekende buitenlandse monteurs en een groter aanbod ervaren Nederlandse vakmensen.”

Specialisme: buitenlandse vakkrachten

Voor de buitenlandse vaklieden die Haldu Groep naar Nederland haalt, regelen zij uiteraard alles tot in de puntjes. Robin: “Van goede huisvesting en het wegwijs maken in de Nederlandse maatschappij, tot en met het regelen van alle documenten en afdragen van premies. Opdrachtgevers uit de automotive, die ons inschakelen voor deze vakkrachten uit het buitenland, hoeven op dit terrein niets te regelen, dat hebben wij al gedaan. Deze monteurs spreken Duits of Engels en kunnen de werkinstructies uitstekend begrijpen en vakkundig én veilig uitvoeren. Sterker nog, als zij werken als diagnosetechnicus, dan is de Duitstalige instructie vanuit de automatisering vaak nog beter dan de Nederlandse instructie. Bij het werken voor merken als VW, Audi en Porsche kan dit zelfs een voordeel opleveren.”

Bestendigheid op termijn

95% van deze vaklieden werkt langdurig voor de opdrachtgevers van Haldu Groep, vaak al meerdere jaren. Robin: “Het gaat dus om bestendige werkverbanden van doorgaans een jaar of langer. Dit creëert rust en overzicht voor alle partijen. Wij hebben bijvoorbeeld bandenmonteurs geplaatst bij PON die zó goed bevielen dat zij inmiddels aan de slag zijn als monteur in de werkplaats.”

Ontvang gratis nieuws en informatie

Vul het formulier in en je ontvangt gratis nieuws en informatie in je mailbox.

Contactgegevens

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie
Chat live met ons
1
Chat live met ons
Live chat met onze recruiters
Hallo, welkom bij Haldu Groep. Heb je een vraag over een vacature? Onze recruiters zitten klaar om je vraag te beantwoorden via Whatsapp chat.