Van Rat Race naar lopen voor de Human Race: Bas van der Wiel dééd het | Haldu Groep

Van Rat Race naar lopen voor de Human Race: Bas van der Wiel dééd het

Leestijd: 3 minuten

Waarom zou ik in mijn blog altijd zelf aan het woord moeten zijn? Het is namelijk ook de kunst inspirerende woorden van anderen te ontdekken en te verspreiden via social media. Daarom laat ik graag dit keer Bas van der Wiel aan het woord. Hij is projectleider bij J.P. van Eesteren. Samen met 23 collega’s deed hij onlangs mee aan de Roparun.

Een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het afgelopen Pinksterweekend heeft hij zijn bijdrage aan dit goede doel geleverd door zelf zo’n 66 kilometer te lopen met een gemiddelde snelheid van meer dan 11 kilometer per uur, plus twee doorwaakte nachten. Dit ondanks de weerselementen die getrotseerd moesten worden: het was érg warm, weet u nog? Dagelijks lopen we op het werk met elkaar in een rat race, maar Bas van der Wiel koos ook een keer voor de human race. Tijd om hem aan het woord te laten.

Teamprestatie voor goed goed

“Waarom ik meedeed? Het is voor een goed doel én je levert een teamprestatie met je collega’s. J.P. van Eesteren doet elk jaar mee en het was zes jaar geleden dat ik voor de laatste keer van de partij was. Het was extreem warm, dat maakte de uitdaging groter. Vergis je namelijk niet in de Roparun, het is zwaar. Ook omdat je twee nachten niet slaapt. Je moet dan op elkaar terug kunnen vallen en elkaar er doorheen slepen als iemand stuk zit. Elk teamlid had wel zo’n dip. Bij de Roparun is het zo dat als een teamlid uitvalt de andere teamleden dit moeten opvangen. Het is dus een échte teamprestatie. We leerden elkaar nog beter kennen en ook elkaars sterke en zwakke punten.”

Link met bouw

“Ook in de bouw hebben we uithoudingsvermogen en teamwork nodig, vooral in de afgelopen jaren met weinig werk en slechte prijzen. Iedereen moest meer dan ooit op elkaar terugvallen om nóg beter samen te werken. Daar leg ik graag de link met de Roparun. Zoals we daarin samen zijn opgetrokken, zo moeten we het ook in de bouwerij doen, ben ik van mening. Op elkaar, maar ook op onze onderaannemers terugvallen om zo soepel mogelijk een bouw overeind te trekken.”

Volgend jaar opnieuw van de partij

“We wilden zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen met zoveel mogelijk sponsors. We kwamen dit jaar als team uit boven 22.000 euro, mede dankzij de sponsoring van Haldu. Voor volgend jaar heb ik mijzelf alvast weer ingeschreven. Ik kan het iedereen aanraden. Je doet iets voor een goed doel en krijgt de kans een teamprestatie te leveren”, aldus Bas van der Wiel.

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”, zo luidt het motto van de Roparun. U begrijpt dat ik hier niets aan toe te voegen heb en schaar mij volledig achter de woorden van Bas van der Wiel.

Caspar Jansen

 

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie