“Trebbe investeert heel graag in de jeugd!” - Haldu Groep

“Trebbe investeert heel graag in de jeugd!”

Leestijd: 3 minuten

Lex Polman is uitvoerder bij Trebbe. Hij begeleidt stagiairs zoals student Bouwkunde Daan Mijnhijmer. Met Daan lees je hier ook een interview. Waarom vindt Trebbe dit investeren in de jeugd zo belangrijk? Lex: “De jeugd heeft de toekomst! Als we daar niet in investeren, hebben we straks geen bouwbedrijf meer. Zo eenvoudig ligt het met de uitstroom en vergrijzing in onze sector. Uiteraard is het Trebbe’s stille hoop dat we talenten als Daan later, dus na zijn studie, in ons bedrijf terugzien als collega.”

Lex: “Daan kwam hier met één jaar basiskennis uit zijn eerste jaar en bij Trebbe heeft hij deze theorie kunnen verrijken met de praktijk. Alle collega’s op de bouwplaats zelf zien ook het nut in van investeren in de jeugd en staan Daan zo goed mogelijk bij met kennisoverdracht. Ook de instelling van Daan speelt een rol hierin. Hij is een leergierige en praktijkgerichte student. Door die positieve houding zijn de collega’s uiteraard ook bereid hem dingen te leren, het is natuurlijk altijd een wisselwerking.”

Lex heeft ook regelmatig contact met de stagebegeleider van Daan. “We proberen zo goed mogelijk het studieprofiel van Daan in overleg in te vullen. Op het eind van zijn stage heeft Daan een presentatie en die beoordeel ik, uiteraard samen met zijn stagebegeleider en leraren.”

Klantgericht, snel en kwalitatief werken

Trebbe maakt het verschil in de markt door zeer klantgericht, snel en kwalitatief te werken. “We stellen de klant voorop.” Ook beweegt Trebbe zich steeds meer naar casco en lean bouwen. “Dus snel bouwen, op een hoog niveau met zo weinig mogelijk tijd en materiaalverlies. Daar zit de toekomst! We hebben bijvoorbeeld een experiment gedaan waarbij we in 20 dagen een complete woning van fundering tot en met oplevering hebben gebouwd. Kennis van studenten als Daan is daarin altijd welkom.”

Aanstormend bouwtalent. Dé bouwtalenten van de toekomst.

Daan Mijnhijmer is student hbo Bouwkunde op de HAN. “Ik zit in mijn tweede jaar en heb mijn eerste stage achter de rug bij bouwbedrijf Trebbe. Via school lopen daar contacten en na een sollicitatiegesprek met onder andere uitvoerder Lex Polman ben ik aangenomen. Trebbe staat enorm open voor stagiaires. Ze betrekken je bij vergaderingen, gesprekken en overleg met leveranciers, heel leerzaam. Zij staan er heel erg voor open om de nieuwe generatie in de bouw veel mee te geven en het uiterste uit een stage/stagiair te halen.”

“Waarom ik voor een studie Bouwkunde koos? Als kind was ik eerst door architectuur gefascineerd en later door de technische constructiekant daarvan. Tijdens de open dag van de HAN was ik direct door de studie Bouwkunde gegrepen.”

Heel veel geleerd tijdens stage

Daan kijkt zeer positief terug op zijn stage bij Trebbe. “Ik heb echt grote stappen gemaakt. Niet alleen binnen bouwtechniek, maar ook in hoe je omgaat met collega’s en hoe je met iedereen in je werk communiceert. Ook logistiek gezien heb ik het nodige geleerd, want dat element komt in mijn studie niet zo naar voren. Mijn geluk was dat ik op een bouwplaats kon meelopen, dus alles wat ik nu in de praktijk zag, was nieuw voor mij. Ik heb er enorm veel van geleerd. Ook heb ik mijn deel aan nieuwe kennis kunnen leveren. Vooral op het gebied van logistiek. Zo heb ik een planning gemaakt voor alle leveranciers zodat deze elkaar niet in de weg konden staan of vertragen, en zonder problemen konden laden en lossen. Dit beantwoordt aan de lean gedachte waarmee Trebbe ook heel actief is.”

Genoeg toekomst in bouw dankzij nieuwe methodieken

Daan denkt dat de bouw veel toekomst biedt omdat bouwbedrijven steeds meer nieuwe methoden zullen gaan ontwikkelen om nog slimmer te bouwen: “Er komt heel veel vernieuwing en dus toekomst in de bouw. Trebbe is daar ook heel actief mee. Ik hoop daaraan te kunnen bijdragen door nieuwe methodieken te specialiseren en te verbeteren.”

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie
Chat live met ons
1
Chat live met ons
Live chat met onze recruiters
Hallo, welkom bij Haldu Groep. Heb je een vraag over een vacature? Onze recruiters zitten klaar om je vraag te beantwoorden via Whatsapp chat.