“Terugkomen bij Haldu Groep was heel makkelijk omdat het warme contact altijd is blijven bestaan” | Haldu Groep

“Terugkomen bij Haldu Groep was heel makkelijk omdat het warme contact altijd is blijven bestaan”

Leestijd: 3 minuten

Eelco Derksen werkte eerder voor Haldu Groep als financieel controller. Twee jaar geleden vertrok hij om een lovenswaardige reden: hij wilde graag minder reistijd en meer aandacht en tijd voor zijn gezin. Onlangs begon het weer te kriebelen bij Eelco en kon hij in februari 2018 terugkeren bij Haldu Groep: “Ze laten je niet snel vallen.” Overigens is Eelco niet de enige collega die uitvliegt én weer terugkeert op het Haldu nest. Eelco: “Het komt vaker voor, weet ik.”

Gekozen voor gezin

Graag licht Eelco zijn vertrek ruim twee jaar geleden nader toe: “De kinderen waren nog jong en ik had veel reistijd naar mijn werk. Eigenlijk zag ik mijn gezin te weinig. Dat begon thuis te wringen en ik besloot dichterbij te gaan werken, zodat ik meer tijd had voor mijn gezin. Nu zijn de kinderen wat ouder en is dit soort zaken thuis in balans. Het eerdere argument van de reistijd was uiteindelijk niet meer zo prominent en ik ging graag in op de uitnodiging om terug te komen!”

Haldu maakte terugkeren heel gemakkelijk

Dat terugkomen ging trouwens heel soepeltjes. Eelco: “Tijdens mijn twee werkzame jaren elders is het contact tussen mij en Haldu Groep gewoon blijven bestaan, zoals met Caspar Jansen. Dat zegt heel veel over de manier waarop ik destijds ben weggegaan; heel goed dus. No hard feelings aan beide kanten. Dus toen ik terug werd gevraagd, was er eigenlijk geen enkele reden om niet op dit aanbod in te gaan. De kinderen waren groter en ik kon iets meer gemist worden.”

Nog stééds een familieman

Nog steeds is Eelco een echte familieman en besteedt hij zoveel mogelijk tijd aan zijn gezin: “In mijn vrije tijd ben ik actief voor de voetbal, zowel voor mijn zoon als dochter. Ik train het team van mijn dochter en sta veel langs de lijn bij haar en ook bij mijn zoon. Mocht ik dan nog tijd over hebben, dan pak ik graag de mountainbike.”

Digitalisering financiën

In die twee jaar elders was Eelco ook controller, maar dan bij een andere uitzendorganisatie: “Daar zag ik de voordelen van digitalisering. Toen ik terugkwam bij Haldu Groep heb ik ervoor gepleit, met die positieve ervaring op zak, om Haldu Groep ook versneld te laten profiteren van allerlei digitale systemen. We doen al aan digitale verslaglegging en willen op korte termijn hierin graag een volgende stap zetten. Namelijk dat de vakmensen hun gewerkte uren digitaal in een portal kunnen inkloppen, in plaats van dat wij dat doen vanaf hun aan ons toegezonden urenbriefje. Dit scheelt tijd en geld en ook maak je de kans op fouten bijna nihil, omdat er geen menselijke tussenkomst is bij het inschieten van die digitale gegevens in onze systemen. We gaan werken aan een dergelijke oplossing. Het idee is dat we dit jaar, dus in 2018, een dergelijk programma implementeren.”

Stipte betaling hoog in het vaandel

Eelco Derksen geeft, na zijn terugkeer, leiding aan de afdeling financiële en loonadministratie: “Hier werken momenteel zes medewerkers.” Hij is eindverantwoordelijk voor de interne financiën, maar ook voor de correcte en tijdige betaling aan de vakmensen die Haldu Groep voor haar klanten aan het werk heeft: “De medewerkers van deze afdeling bereiden alles voor, zoals de betaling aan onze vakmensen. We hebben daar een naam in hoog te houden, omdat we onze vakmensen die zo hard werken graag tot achter de komma kloppend en exact op tijd uitbetalen.”

Trots op behaalde resultaat

Tot slot: “Sinds ik terug ben, zie ik dat Haldu Groep écht grote stappen heeft gezet. Met meer body, meer collega’s en nog meer opdrachtgevers. De professionaliteit was al groot, maar heeft in die periode opnieuw een sprong gemaakt. Zij zijn in mijn ogen op het niveau gekomen waarop zij werkelijk een goede aanvulling vormen voor grote bouwbedrijven, maar ook in de automotive en techniek. Iedereen mag daar trots op zijn!”

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie