Schilder Rini Brok geeft zich bloot! - Haldu Groep

Schilder Rini Brok geeft zich bloot!

Leestijd: 5 minuten

“Ik merk wel dat de oudere vrouwtjes mij leuk vinden.” Schilder Rini Brok begon op zijn 16e als onderhoudsschilder bij een groot bedrijf. Nu vele jaren, kennis, ervaring en dieptepunten later, vertelt hij met een grote lach waarom schilderen een mooi beroep is en waarom hij denkt dat ouderen vrouwtjes hem leuk vinden.

Rini, wat is je achtergrond? Ben je altijd schilder geweest of heb je tussendoor nog iets anders gedaan?

“Ik ben als 16-jarige jongen begonnen als onderhoudsschilder bij een groot bedrijf in Den Bosch. Het bedrijf stond toentertijd hoog aangeschreven en ik heb daar veel geleerd. Op jonge leeftijd bestudeerde ik de organisatie en ik bedacht me: wat zij kunnen, kan ik ook. Het besluit was snel gemaakt en ik startte mijn eigen bedrijf. 9 jaar heb ik voor mezelf gewerkt, totdat ik noodgedwongen moest stoppen in verband met de crisis. Het was moeilijk om aan werk te komen en helaas heb ik de deuren moeten sluiten.”

Wat ben je daarna gaan doen?

“Na mijn faillissement kon ik gelukkig snel aan het werk bij mijn neef en ook daar heb ik veel ervaring opgedaan. Hij heeft mij destijds opgeleid tot uitvoerder en ook het schildersvak bleef ik uitvoeren. Helaas begon hij langzaamaan de crisis te voelen en door betalingen aan grote bedrijven ging ook zijn bedrijf failliet.”

Wilde je nog als schilder aan het werk?

“Ja, gelukkig kon ik terecht in Den Bosch bij het bedrijf waar mijn hele carrière begon. Ik heb nog 2 jaar voor dit bedrijf gewerkt en toen kwam het telefoontje van Haldu Groep.”

Ben je daarna meteen voor Haldu Groep gaan werken?

“Ja, kort daarna maakte ik de overstap.”

Wat was voor jou de reden om over te stappen?

“Nadat ik door Haldu Groep benaderd was, ben ik een kijkje gaan nemen op de website. De referenties van andere werknemers waren enorm positief en hieruit bleek dat ze de zaakjes goed op orde hadden. Daarnaast heb ik een goede klik met de meiden op kantoor. Zij waren zo positief en enthousiast over mijn cv, waardoor ik me meteen welkom voelde. De doorslaggevende factor was uiteindelijk het loon dat mij geboden werd. Het loon dat Haldu Groep bood, was hoger dan het loon dat ik in Den Bosch kreeg.  Zo was de keuze snel gemaakt.”

Waar denk je aan als je aan Haldu Groep denkt?

“Dan denk ik meteen aan de vrolijke, behulpzame meiden die op kantoor zitten. Demi is mijn werkcoach en vanaf het begin klikt het meteen. Ik hoef maar te bellen en alles wordt opgelost of beantwoord. Ik durf wel te zeggen dat ik met haar kan lezen en schrijven. Natuurlijk hebben we af en toe een conflict, maar dat komt altijd goed en dat is van korte duur.”

Heb je Demi ooit ontmoet?

“Nee, ik heb helaas nog niemand van kantoor live gezien. Ik wilde heel graag naar de Open Dag komen, maar ik zat toen in Disney Land Parijs. Bij de volgende gelegenheid, ben ik sowieso aanwezig!”

Hoe omschrijf je Haldu Groep in 2 woorden?

“1. Goed 2. geregeld.
Natuurlijk kan er af en toe iets mis gaan, maar ik heb nog nooit hoeven bellen om een cent. Loon wordt altijd op tijd geregeld. Ik heb het nooit anders meegemaakt. Ook bij elk ander belangrijk punt wordt alles opgepakt en opgelost.”

Wat was het leukste project van Haldu Groep waar je aan gewerkt hebt? Waarom?

“Wat ik echt leuk vind, is dat ik altijd bij particulieren schilder. Mensencontact, daar ben ik sterk in. Ik ben verbaal heel goed en ik kan hierdoor goed met mensen omgaan. Voordat ik mijn werkdag begin, drink ik vrijwel altijd een bakje koffie met de mensen en kletsen we over van alles en nog wat. Het eerste wat ik zeg als ik de deur binnen loop is: Vrouwke, is de koffie al klaar, want dan kan ik daarna lekker beginnen.”

Wat was de meest grappige gebeurtenis tijdens werk?

“Ik merk wel dat de oudere vrouwtjes mij leuk vinden en dat is af en toe komisch. Ik schilder vaak bij ouderen die alleen en eenzaam zijn. Omdat ik van nature (bijna) altijd opgewekt en vrolijk ben, breng ik dat ook over op de ouderen. Hierdoor beginnen ze te kletsen en het houdt niet op. Aan het einde van de dag heb ik hele levensverhalen gehoord. Het gaat werkelijk over alles. Van sterfte tot geboorte, van vreugde tot verdriet. Ook de meest grappige verhalen komen aan bod.”

Wat maakt je werk nog steeds leuk na zoveel jaar?

“Ik geniet van de vrijheid die ik heb. Ik stap in de auto, rijd naar een gezellig oud vrouwtje en hoef verder geen rekening te houden met anderen. Ik begin mijn werkdag met een kop koffie, klim de steiger op en ga lekker schilderen in de zon. Wat ik echt mooi vind aan het vak, is dat ik van iets ouds iets nieuws kan maken. Als het project gerealiseerd is en je het grote verschil ziet, dan denk ik maar weer: dit heb ik allemaal zelf gedaan en anderen kunnen hier nu van gaan genieten.”

Waar zie je jezelf over 5 jaar? Wat is je droom?

“Over 5 jaar zie ik mezelf in een groot huis met zwembad. Daarnaast heb ik ook een mooie, grote boot waar ik op zit met een sigaar in mijn mond.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“IJshockey en golf. Ik ben nu 41 jaar, dus de tijd voor wedstrijden is helaas voorbij. We trainen met vrienden voor de gezelligheid en daarnaast om onze conditie op peil te houden.”

En hoe goed ben je? Wat is je handicap?

“Handicap handicap… ik sla aardig een balletje. Het gaat voornamelijk om het plezier en de ontspanning. Het belangrijkste aan het spel is de 3e ronde. Lekker een biertje achteraf en mooie gesprekken met mijn maten.”

Welk advies wil je ons nog geven?

“Advies over bedrijfskleding. In het starterspakket zitten T-shirts, een sweater, een broek en een paar schoenen. Ik zou graag zelf een keuze willen maken. Helaas heb ik nog niets gehad. Ik zou graag een extra schilderbroek willen hebben.”

Als laatste: heb je een slogan en wat is die?

“Carpe Diem! Pluk de dag!”

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie