“Personeelstekort? We kunnen altijd de klantvraag beantwoorden door slim samen te werken met de opdrachtgever” - Haldu Groep

“Personeelstekort? We kunnen altijd de klantvraag beantwoorden door slim samen te werken met de opdrachtgever”

Leestijd: 3 minuten

Accountmanager Ewout Visser van Haldu Groep vindt, bindt en verbindt gemotiveerde vaklieden voor en met gerenommeerde opdrachtgevers in de bouw en techniek. Elke dag is hij van vroeg tot laat in het bouwveld actief om opdrachtgevers en vaklieden met elkaar te verbinden en de juiste kick start te geven. Als geen ander ervaart Ewout het groeiende tekort aan vakmensen, maar hij heeft er ook een opvallende oplossing voor vanuit Haldu Groep. “Hoe groot het personeelstekort ook is, we kunnen altijd de klantvraag beantwoorden door slim met de opdrachtgever samen te werken.”

Twee elkaar versterkende methoden

De roep om vakkrachten vanuit de markt is groot, geeft Ewout aan. “Vooral de vraag naar timmerlieden is enorm. Opdrachtgevers vragen doorgaans om Nederlandse timmerlieden, maar alle goede Nederlandse timmerlieden zijn nu allemaal aan het werk, vaak al via Haldu Groep. Dus kijken wij samen met de klant hoe we alsnog aan hun vraag kunnen voldoen. Daar hebben we twee elkaar versterkende methoden voor.”

Altijd een deeloplossing mogelijk

Ten eerste: samen met de uitvoerder loopt Ewout het specifieke werk door. “Samen kijken wij welke buitenlandse timmermannen wij direct inzetbaar hebben. Het werk van een timmerman is heel divers en de buitenlandse timmerlieden beheersen misschien niet álle Nederlandse timmerdisciplines, maar altijd wel één tot meerdere. Het is dus zaak dat wij heel goed doorvragen bij de uitvoerder wel timmerspecialisme hij nou écht nodig heeft.” Ewout geeft een concreet voorbeeld. “Een opdrachtgever vroeg timmermannen voor profielen stellen, plinten zetten en toiletten bekleden. Onze buitenlandse timmerlieden konden geen profielen stellen. Maar ze waren wél goed met metal stud en gipswanden montage. De toiletten in dit project werden bekleed met gips. Die werkzaamheden konden we dus direct voor de klant oppakken en uitvoeren. De opdrachtgever kreeg weliswaar niet de timmerman die hij eigenlijk had gevraagd, maar kon wel dóór. De opdracht is door de aannemer ingericht met de juiste materialen en wij konden zelfs tien buitenlandse timmerlieden leveren, waar anderen helemaal niemand konden leveren. Kortom, je benut zelfs de kleinste mogelijkheden door slim samen te werken. Je neemt de situatie als gegeven, maar probeert al wel deeloplossingen aan te bieden.”

Alles draait om gezamenlijk overleg

Ewout stipt aan dat het vinden van dit soort inventieve oplossingen verlangt dat opdrachtgevers en Haldu Groep voortdurend overleggen. “Gewoon eerlijk en persoonlijk met elkaar overleggen wat we wel en niet kunnen bieden. Daar is Haldu Groep onderscheidend in. We vragen heel goed door bij de uitvoerder om precies te achterhalen welk timmerspecialisme hij daadwerkelijk nodig heeft.”

Succesvolle duo-koppeling Nederlandse en buitenlandse vakmannen

En de andere, hierop aanvullende methode? Ewout: “De taal is een ding. Je wilt toch goed de instructies over kunnen brengen. Dus koppelen we een buitenlandse vakman aan een Nederlandse vakman. Ze vormen samen een duo. Die buitenlandse collega werkt dus continu met een Nederlander. Daardoor maximaliseer je de kans dat hij Nederlands gaat leren. Daar stimuleren we hen ook in, om de vaktermen in het Nederlands nadrukkelijk te leren.”

Ewout Visser

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie
Chat live met ons
1
Chat live met ons
Live chat met onze recruiters
Hallo, welkom bij Haldu Groep. Heb je een vraag over een vacature? Onze recruiters zitten klaar om je vraag te beantwoorden via Whatsapp chat.