Dura Vermeer Infra en ERA Contour schakelen met Haldu Groep voor Social Return - Haldu Groep

Dura Vermeer Infra en ERA Contour schakelen met Haldu Groep voor Social Return

Leestijd: 3 minuten

In mijn vorige blog kon u lezen dat de 5% eis die aan Social Return zit gekoppeld, door Haldu Groep met 100% inzet is opgepakt. Inmiddels schakelen zowel Dura Vermeer Infra als ERA Contour met Haldu Groep voor Social Return. Haldu Groep speelt hiermee in de voorhoede als het gaat om totale ontzorging op het gebied van personele dienstverlening.

Uiteraard kom ik met bewijzen vanuit de opdrachtgevende praktijk. Lees daarom nu de reactie van Marcel van der Oost van ERA Contour en Björn Smeets van Dura Vermeer Infra over hun ervaringen met de samenwerking met Haldu Groep op dit gebied.

“Mijn advies aan andere aannemers? Regel je Social Return ook met Haldu Groep”

Vier mensen aan het werk bij ERA Contour

“In het begin was ik sceptisch. Er ligt veel tijdsdruk op dit uitdagende project en dan krijg je ook nog eens de voorwaarde dat je voor een deel moet werken met langdurig werklozen. Alsof Louis Van Gaal het WK moet winnen met mensen die niet kunnen voetballen. Door ons 5% project in Tilburg, samen met Haldu Groep, kijk ik er inmiddels heel anders tegenaan.”

Marcel vervolgt: “De mensen die het betreft zijn enthousiast en blij dat ze van de bank kunnen komen en weer aan de slag mogen. Ook zijn ze leergierig. Dus geven wij hen op onze beurt de kans diverse werkzaamheden op te pakken en dat pakt goed uit. Uiteraard nemen zij de plaats in van vaste medewerkers. Onze personeelscoördinator was eerst ook sceptisch. Vroeger hadden we werk genoeg en was dat geen issue, maar in de huidige tijd is elke vaste medewerker aan het werk er één. Gelukkig kunnen wij onze mensen nog goed kwijt. Het is niet zo dat door Social Return onze mensen thuis zitten.”

Advies

Het advies van Marcel aan andere aannemers die ook met Social Return aan de slag moeten? “Regel je het ook met Haldu Groep. Ze hebben het hele traject goed voor ons opgepakt en uit handen genomen waardoor we de juiste mensen binnen hebben gekregen. Social Return en Haldu Groep? Een goede combi.”

Social Return en Dura Vermeer Infra

Dura Vermeer Infra heeft Haldu Groep en Shanks uitgedaagd om gezamenlijk voor een betere afvalscheiding te gaan zorgen door de inzet van Social Return. “Een ‘win-win-plus’ die alleen door goede ketensamenwerking tot duurzaam resultaat kan leiden”, aldus Björn Smeets, manager landelijke inkoop bij Dura Vermeer Infra. “Onze partners in afval en inleen, Shanks via Gerard Veldhuijzen en Caspar Jansen van Haldu Groep, hebben op verzoek van Dura Vermeer deze handschoen voortvarend opgepakt en hebben ondertussen gezamenlijk een slim en praktisch initiatief uitgewerkt.”

Voordelen

Björn vervolgt: “De voordelen voor alle partijen? Veelzijdig. Zoals schonere bouwplaatsen, meer gescheiden afvalstromen en uiteraard ook kostenreductie op afval door een betere scheiding door de inzet van bouwplaatsopruimers onder de paraplu van Social Return. In samenwerking met geschikte kandidaten in het kader van Social Return krijgt Dura Vermeer Infra haar bouwplaatsen netjes voor elkaar. Dit draagt tevens bij aan een positief imago, beantwoordt aan de eis voor maatschappelijk verantwoord ondernemen én kan Dura Vermeer Infra prijstechnisch concurrerender ondernemen. De opleiding van deze medewerkers wordt verzorgd door onze partner Shanks, Haldu werft, selecteert en levert de werkcoach voor de begeleiding en uiteraard betrekken wij ook de uitvoerder van Dura Vermeer Infra bij zowel de selectie als invulling en begeleiding van de Social Return kandidaten. Een perfect staaltje van ketensamenwerking.”

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie