Caspar Jansen: "Ik heb de Nieuwe Norm in Netwerken gezien" - Haldu Groep

Caspar Jansen: “Ik heb de Nieuwe Norm in Netwerken gezien”

Leestijd: 3 minuten

Laten we eerlijk zijn: de recente crisis heeft ons ook over bepaalde zaken kritischer gemaakt. Zoals de aloude manier van netwerken. U weet wel; de borrels waar je elkaar allemaal als in een carrousel tegenkomt. Nu het economisch tij is gekeerd, staan veel ondernemers hier anders in. En ik moet u bekennen, ikzelf ook.

Uitermate prettig verrast nam ik dan ook deel aan de haringparty van de Bouwklup in Rijssen. Een nieuw initiatief nadat vorig jaar de activiteiten van het Face2Face netwerk door het pensioen van Jan Flim zijn gestopt. Mensen, wat een elan! Wat een programma! En wat een volk! De locatie? Het vertrouwde Citadel gebouw in de Walstraat in Rijssen. Kortom, de ideale mix tussen vertrouwdheid & vernieuwing.

Een aaneenschakeling van eye openers

Founding father is Ad Struik. Vol passie en energie slaat hij nieuwe wegen in met deze Bouwklup. En mijn volledige aandacht heeft hij! Zijn toepasselijke pay off? ‘Werken aan Werk’. Geholpen door zijn founding sons Gaby Abdallah (DWA) en André Guis van Paul Hardonk Bouw Deventer. Wat bleef, is het oude vertrouwde informele karakter van De Citadel. Maar verder was dit event een aaneenschakeling van eye-openers gericht op duurzame innovaties.

Presentatie van drie innovaties, vallend onder toepasselijk jaarthema

Neem de opkomst: hóóg. Neem de kwaliteit van de deelnemers: een mix van precies de goede beslissers. Meer dan 50 oude, maar ook veel nieuwe gezichten om te inspireren en geïnspireerd te worden. En vooral: het programma. Van de hoogste kwaliteit. Een slimme zet was om de bezoekers met drie innovaties in wedstrijdvorm te confronteren, vallend onder een toepasselijk gekozen jaarthema ‘Circulair ontwerpen en ondernemen’. Het gaat om nieuwe inzichten, producten, diensten, processen en business modellen waar we met z’n allen beter van worden. Compleet met pitch, jury en KLUP prijs. Kijk, dan wordt netwerken speciaal, voegt het waarde toe en nodigt het uit om telkens weer deel te nemen aan de bijeenkomsten.

Drie slimme innovaties

Ik noem u de drie gepresenteerde innovaties graag. Zoals StoneCycling, een baksteen van afvalmateriaal. En ook: Feeding the City. Binnen dit concept hebben gemeenten in Twente met elkaar afgesproken dat in 2020 15% van de totale voedselconsumptie in de regio moet bestaan uit streekproducten. Ofwel, houd de blauwe euro daar waar die hoort: in de eigen regio! Tot slot was ik ook geïnspireerd door het fenomeen Pandapoep. De panda’s Xing Ya en Wu Wen uit Ouwehands Dierenpark leveren de drollen. Papiermakerij De Middelste Molen maakt er papier van. Wellicht tekent u er binnenkort uw volgende bouwcontract op!

Nieuwe norm in netwerken

Als jurylid viel ik in voor Gerard Beltman van De Groot Vroomshoop, had de tijd van mijn leven, stak veel op, hapte in de nieuwe haring én ontmoette interessante mensen. Kortom, ik heb de Nieuwe Norm in Netwerken gezien! Laten we met z’n allen hier een voorbeeld aan nemen en het nieuwe netwerken ook op andere plekken introduceren. In een bonte mix van ontmoeting, vermaak, contacten en het direct opdoen van nieuwe inzichten. Hier kunnen wij met z’n allen van leren en nog bewuster van de voordelen van samenwerken.

Caspar Jansen

column Caspar Jansen

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie
Chat live met ons
1
Chat live met ons
Live chat met onze recruiters
Hallo, welkom bij Haldu Groep. Heb je een vraag over een vacature? Onze recruiters zitten klaar om je vraag te beantwoorden via Whatsapp chat.