“Met Haldu Groep kun je heel open en eerlijk praten, ook over zaken die niet direct in hun voordeel zijn” - Haldu Groep

“Met Haldu Groep kun je heel open en eerlijk praten, ook over zaken die niet direct in hun voordeel zijn”

Leestijd: 5 minuten

Afgelopen zomer is metselaar Daniël Manders, een van onze gewaardeerde uitzendkrachten, na 8 jaar via Haldu Groep voor ERA Contour te hebben gewerkt, bij hen in dienst getreden. In de vorige Haldu Helden nieuwsbrief gaf Daniël hier zelf zijn visie op. Nu geven we graag het woord aan Wesley Teunisse, Hoofd Realisatie Nieuwbouw ERA Contour. “Ook over dit soort ontwikkelingen hebben we een open en eerlijke communicatie met Haldu Groep. Daarin werken we heel goed samen en in feite verandert onze samenwerking hierdoor niet.”

Verantwoordelijk voor alle nieuwbouwwerken

Wesley Teunisse is Hoofd Realisatie Nieuwbouw ERA Contour. Hij is verantwoordelijk voor alle nieuwbouwwerken, van de voorbereiding en uitvoering tot en met een stukje service. “Vanuit mijn club geef ik leiding aan ongeveer 200 medewerkers. Met een team van zes bedrijfsleiders in de nieuwbouw, ongeveer 140 bouwplaatsmedewerkers en 70 uitvoerders bij elkaar. Deze collega’s stuur ik dagelijks aan.”

Collegiaal onderdeel van het ERA team

Metselaar Daniël Manders werkte 8 jaar naar volle tevredenheid via Haldu Groep voor ERA Contour. Inmiddels is Daniël bij ERA Contour in vaste dienst getreden. Wesley geeft graag zijn visie op deze overstap. “We werken al langere tijd samen met Haldu Groep voor flexibel inzetbare vakmensen. We hebben bij hen graag, zoals we dat noemen, een ‘ERA Bank’, met bouwplaatsmedewerkers die we flexibel kunnen inzetten. Waarom? ERA Contour hanteert een eigenwijze werkwijze. Als deze vakmensen precies weten hoe het er bij ons aan toegaat, en wat wij van hen verlangen, dan werkt dat efficiënt. Daniël werkte al jaren voor ons via Haldu Groep en past als persoon goed binnen ons team. Hij en wij ervaren hem inmiddels als een collega van ERA, zo voelt dat voor ons. Binnen dat team is hij enorm goed ingespeeld op de collega’s. Daniël is dat ook zo gaan voelen en wilde uiteindelijk daadwerkelijk onderdeel zijn van het ERA team.”

Trend naar meer vastigheid

Ook voor Daniël zelf biedt zijn overstap naar een vast dienstverband bij ERA Contour toegevoegde waarde, stipt Wesley aan. “Wat je ziet, is dat veel bouwplaatsmedewerkers momenteel meer vastigheid en duidelijkheid zoeken en in die context kun je de overstap van Daniël naar een vast dienstverband bij ERA Contour zien. Kijk, metselaars zijn momenteel gewild en zij kunnen misschien elders altijd nog meer verdienen. Maar Daniël kiest specifiek voor de collegialiteit die hij binnen ERA vindt en wij staan daar voor open. Arbeidsvoorwaardelijk zal er niet echt een verschil zijn tussen wat ERA Contour en Haldu Groep biedt, het is meer het gevoel om echt bij het team te horen.”

”Daniël kiest specifiek voor de collegialiteit
die hij binnen ERA vindt”

Open en eerlijk overleg

Uiteraard is deze overstap in goed overleg gegaan met Haldu Groep, geeft Wesley aan. “Wij hebben een open en eerlijke werkrelatie met Haldu Groep. Als hun mensen bij ons vast in dienst willen treden, of andersom, dat is ook voorgekomen, dan kunnen we daar transparant en eerlijk over zijn naar elkaar. Dat maakt de relatie prettig en wederzijds werkbaar. Je kunt met Haldu Groep heel goed over dit soort zaken praten. Het is ook niet aan de orde geweest dat we Daniël alleen met meer geld wilden overhalen, daar zijn we ook naar Haldu Groep helder in geweest. Natuurlijk vindt Haldu Groep de overstap van Daniël jammer, maar de samenwerking is zodanig dat deze hierdoor niet anders wordt. We hebben samen de overstap financieel en tijdtechnisch ook in goed overleg geregeld. Wij winden er geen doekjes om en Haldu Groep ook niet. Andere aannemers die in deze situatie komen, raad ik aan ook geen kiekeboe te spelen en gewoon in overleg te gaan met Haldu Groep. In feite verandert hierdoor onze samenwerking met Haldu Groep ook niet.”

Een doener die meedenkt

Zoals gezegd, is Wesley tevreden over Daniël. “Zijn kwaliteiten zijn prima. Een voorbeeld? Onlangs hadden we wat reparatiewerk op metselwerk. Daniël dacht direct oplossingsgericht mee waardoor we de muur niet hoefden af te breken en daardoor de schade konden beperken. Kortom, een doener die meedenkt en meer kan en wil dan alleen stenen wegleggen. ERA vraagt meer van haar metselaars dan puur en alleen stenen wegleggen. Ook aan metselen gelieerde werkzaamheden vragen wij hen om te doen, zoals reparatie, isoleren en lateienwerk. Daniël werkt zelfstandig en zoals hij deze reparatieklus en andere klussen oppakt… daar heb je als uitvoerder geen omkijken naar.”

Visie op inzet buitenlandse vakmensen

Wesley begrijpt heel goed dat Haldu Groep ook met buitenlandse vaklieden werkt. “De poule van Nederlandse vaklieden is opgedroogd, we kunnen niet anders. We moeten daar als land ook veel meer in investeren. Zowel de opleiding als arbeidsvoorwaarden moeten veel aantrekkelijker gemaakt worden. Voor de buitenlandse werknemers geldt, vind ik, dat we op hen heel goed de normen en waarden moeten overbrengen die gelden op de Nederlandse bouwplaats. In het kader van vooral de veiligheid is de taalbarrière echt een ding. Als je integreert in Nederland moet je beslist een basisbegrip van het Nederlands meekrijgen. Anders mis je de veiligheidsinstructies op de bouwplaats. Misschien kan Haldu Groep een soort opleiding in het leven roepen waar deze mensen de taal, normen en waarden leren, maar ook de Nederlandse kwaliteits- en planningsnormen. Daarmee zou Haldu Groep een grote toegevoegde waarde creëren. Ook adviseer ik Haldu Groep om studenten al veel eerder te spotten, te begeleiden en zo gericht naar de arbeidsmarkt voor de bouw te leiden. Daar kunnen we samen in optrekken. Verder zie ik veel potentie in mensen die nu ontevreden zijn in een ander beroep en veel liever buiten en met hun handen zouden gaan werken. We moeten die doelgroep gericht zien te bereiken, is mijn advies.”

Ontvang gratis nieuws en informatie

Vul het formulier in en je ontvangt gratis nieuws en informatie in je mailbox.

Contactgegevens

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie