Maurits Kooistra: “Haldu Groep levert én begeleidt onze Hongaarse collega’s zeer correct” - Haldu Groep

Maurits Kooistra: “Haldu Groep levert én begeleidt onze Hongaarse collega’s zeer correct”

Leestijd: 3 minuten

Maurits Kooistra is directeur van Gerko Tribunes & Afbouw. Hij werkt via Haldu Groep veel met Hongaarse vaklieden en hij is daar heel enthousiast over. “Wij vinden als organisatie dat Hongaren fatsoenlijke en dankbare medewerkers zijn. Ze passen zich goed aan de taalbarrière aan en zijn welwillend zich verstaanbaar te maken. Het wederzijdse vertrouwen is zeer aanwezig en zeker een aanrader waard.”

Gerko Tribunes & Afbouw maakt vaste tribunes in bioscopen, theaters, collegezalen, voetbalstadions en meer. Maurits: “Dit doen wij volledig prefab van houtconstructies.” Moeiteloos somt Maurits enkele aansprekende voorbeelden van het werk van Gerko op. “Zoals de Pathé Bioscopen in Zwolle en Maastricht, het Roma Theater te Antwerpen, Bioscoop Dordrecht, de VUE Bioscopen in Alkmaar, Hilversum, Eindhoven en Hoorn, de VSO School in Assen en het Kras Stadion Volendam.”

Het onderscheid van Gerko

Gerko maakt onder andere het verschil in de markt door te werken met 3D scannen. “Dat is tekenwerk vanuit een Point Cloud. Dit leidt in Revit tot volledig tekenwerk voor tribunes, wanden en plafonds inclusief een perfect passende digitale maatvoering.” Door de implantatie van de nieuwe technieken kan Gerko veel sneller en actiever reageren op innovatieve vragen vanuit de markt. “En daar zijn wij trots op. Klanten werken graag met ons samen doordat wij de klant ontzorgen met een totaalconcept waarbinnen zij terecht kunnen bij één aanspreekpunt.”

Bewust gekozen voor Haldu Groep

Haldu Groep levert Gerko Afbouw werknemers voor meerdere projecten, zoals voor de eerder genoemde Pathé Bioscoop Zwolle. Dit zijn Hongaarse werknemers. Maurits: “De samenwerking met Haldu Groep is een bewuste keuze op basis van meerdere voordelen. Zoals korte lijnen en flexibiliteit. Eveneens zijn de geleverde Hongaarse collega’s altijd voorzien van de juiste gereedschappen en papieren. Ze werken dus vakkundig, maar ook veilig. De samenwerking is al jaren goed te noemen. En mocht er eens iets zijn? Dan wordt er altijd snel en open gecommuniceerd.”

Uiterst tevreden met inzet

De keuze voor buitenlandse medewerkers was bewust, stipt Maurits aan. “Zij hebben vaak veel vakkennis en een prima werkmentaliteit. Uiteraard speelt ook vraag en aanbod vanuit de markt een rol. Wij werken met veel vaste inleners. Echter, af en toe moet je snel kunnen opschalen en dat kan ook prima met de direct inzetbare buitenlandse werknemers van Haldu Groep. Wij zijn zeer tevreden over onze Hongaarse collega’s. Overal zit wel eens een rotte appel tussen, maar dat heb je in elke cultuur. Over hun inzet wil ik dit zeggen: Hongaren zijn in een ander land werkzaam en willen dan ook meestal langer werken aangezien ze toch van huis zijn. Dat is voor ons wel een voordeel.”

Het belang van waardering

Maurits ziet niet echt een verschil in werkmethoden tussen Hongaarse en Nederlandse vaklieden. “Op basis van de ervaringen die wij hebben met beide groepen, kan ik zeggen dat daarin niet veel verschil zit. Dan praat ik wel over de monteurs en niet over de leidinggevenden. Echter, een goede samenwerking valt en staat uiteraard met communicatie. Hongaren werken natuurlijk in een ander land, dus zal je hen altijd ondersteuning moeten bieden zodat ook zij zich gewaardeerd voelen. Want, net zoals wij als Nederlanders, ook Hongaren hebben bij tijd en wijle een complimentje nodig.”

Goed contact tussen Haldu Groep en Hongaarse collega’s

Ook is Maurits tevreden over de begeleiding van zijn Hongaarse werknemers vanuit Haldu Groep. “De vertegenwoordigers van Haldu Groep komen regelmatig langs op het bouwwerk. Als er eens iets is, een issue of iets in de communicatie, dan staan zij heel snel klaar voor ons. Er is altijd iemand van Haldu Groep die ons just-in-time komt ondersteunen in de begeleiding van de Hongaarse collega’s. Ook zij waarderen die begeleiding vanuit Haldu Groep, merk ik.”

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie
Chat live met ons
1
Chat live met ons
Live chat met onze recruiters
Hallo, welkom bij Haldu Groep. Heb je een vraag over een vacature? Onze recruiters zitten klaar om je vraag te beantwoorden via Whatsapp chat.