Berrie van Boxmeer: “Samen met Haldu Groep investeren in technische jeugd” - Haldu Groep

Berrie van Boxmeer: “Samen met Haldu Groep investeren in technische jeugd”

Leestijd: 3 minuten

Berrie van Boxmeer is servicemanager van de vestiging van Van den Udenhout in Den Bosch. Een dealerorganisatie met meerdere vestigingen (in Den Bosch, Eindhoven, Veghel, Son en Breugel, Helmond en Veldhoven) in het zuiden van het land. “Haldu Groep levert ons altijd het juiste niveau A-merk monteurs aan.” 

“We hebben een lastige tijd achter ons. Heel langzaam komen we daar uit. We zien beweging in de markt. Wat ons geholpen heeft, zijn onze dealerschappen van de sterke merken Audi, Volkswagen, Seat en Skoda. Al met al zijn we de crisis daarmee goed doorgekomen. Vooral allerlei acties in de after sales hebben ons geholpen de werkplaats vol te houden, ook in 2016. In onze hoofdvestiging in Den Bosch hebben we 40 monteurs, dat is voor één vestiging veel. Omdat we nieuwe vestigingen hebben overgenomen, en het Van den Udenhout DNA willen invoeren, schuiven we binnen de vestigingen met monteurs en kan ik in Den Bosch altijd wel nieuwe monteurs aannemen. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van de vaklieden vanuit Haldu Groep.”

Samenwerken met Haldu Groep

Normaal lopen er van Haldu Groep 4 tot 5 uitzendkrachten. “Tijdens de crisis was dat wat afgebouwd, maar nu heb ik er weer 4 rondlopen. Haldu Groep werkt veel met Duitse monteurs, dat past heel goed in ons merkplaatje. We krijgen altijd monteurs op een goed niveau aangeleverd. Het gaat eigenlijk altijd goed.”

Optimistisch over 2017

Over 2017 is Berrie optimistisch. “Wel maak ik mij zorgen over de snelheid waarmee elektrische auto’s op de markt komen. Die zie je nu eenmaal minder terug in de garage. Daarin zie ik nog niet echt een verschuiving in 2017, maar het zou wel eens harder kunnen gaan dan wij allemaal denken. We zullen hierdoor ook een andere type monteur krijgen in de toekomst.”Van Haldu Groep verwacht Berry dat Haldu Groep met haar automotive dienstverlening doorgaat zoals zij dat ook in 2016 deed.

Samenwerken binnen twee concepten

“Interessant is dat we met hen in gesprek zijn geweest voor een nieuw concept. Ik heb nu een BBL-leerling via Haldu Groep aangenomen. Die werkt vier dagen bij ons en gaat één dag naar school. Via Haldu Groep kunnen we een paar maanden testen of hij het goede DNA heeft en maakt de leerling gebruik van onze bedrijfsnaam als leerbedrijf. Wordt het wat? Dan nemen wij hem na een paar maanden onder bepaalde condities kosteloos over. Zo proberen wij de samenwerking met Haldu Groep aan te gaan. Er is heel veel aanbod van jongelui, maar er is vooraf niet altijd te bepalen of het ook echt talent is. Via die constructie, met werken bij ons via Haldu Groep en naar school sturen, houd ik altijd de vrijheid om de werkrelatie met zo’n leerling te stoppen als deze niet over het juiste Van den Udenhout DNA beschikt. Lukt het wel? Dan hebben we samen een prima insteek om jong technisch talent te laten instromen. Samen met Haldu Groep investeren we zo samen in de technische jeugd voor de toekomst”, aldus de enthousiaste Berrie.

Samen instroom bevorderen

Tot slot noemt Berrie nog een leuk tweede samenwerkingsproject met Haldu Groep. “Samen zoeken we de samenwerking met ROC’s op in de regio. Bedoeld om studenten die in het laatste jaar van de opleiding Technische Specialist zitten te interesseren voor een loopbaan bij ons in de automotive. We nodigen hen bijvoorbeeld uit om samen de Audi fabriek in Ingolstadt te bezoeken. Op die manier zoeken we al heel vroeg aansluiting met een jonge doelgroep technici. Allemaal bedoeld om de uitstroom door vergrijzing tijdig op te vangen.”

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie
Chat live met ons
1
Chat live met ons
Live chat met onze recruiters
Hallo, welkom bij Haldu Groep. Heb je een vraag over een vacature? Onze recruiters zitten klaar om je vraag te beantwoorden via Whatsapp chat.