Haldu Groep beantwoordt krapte arbeidsmarkt met nog meer inzet op ‘vinden & binden.’ | Haldu Groep

Haldu Groep beantwoordt krapte arbeidsmarkt met nog meer inzet op ‘vinden & binden.’

Leestijd: 2 minuten

De krapte op de arbeidsmarkt neemt in tal van sectoren toe, ook in de sectoren waarin Haldu Groep zo prominent actief is: de bouw, techniek en automotive. Deze groeiende schaarste aan geschikte kandidaten beantwoordt Haldu Groep met een nog intensievere en persoonlijke inzet op Werving & Selectie. Danny van Hal: “Maar daar blijft het niet bij. Na de werving en selectie van een geschikte kandidaat verdient én krijgt deze vanuit Haldu Groep alle persoonlijke en professionele aandacht en begeleiding. Zodat we de allerbeste vakkrachten, hoe schaars deze ook zijn, aan ons blijven binden. Hiermee maken wij het verschil.”

Danny erkent de groeiende krapte op de arbeidsmarkt. “Wij hebben hier als organisatie al heel vroeg op voorgesorteerd door onze afdeling Werving & Selectie uit te breiden. Kijk, met de krapte kost het meer werk om goede vakkrachten te vinden. Maar juist door onze verhevigde focus op dit vlak, slagen wij er in de allerbeste mensen te vinden én aan ons te binden.”

Vooral dit laatste is van belang, legt Danny uit. “Want daarmee bieden we niet alleen onze vakkrachten continuïteit in werk, maar werken onze opdrachtgevers ook met vakkundige én vertrouwde gezichten. In die zin snijdt het mes van onze inzet op ‘vinden en binden’ aan twee kanten. Wij willen graag iedereen bij zijn naam kennen. Je bent geen nummer bij Haldu Groep. Of anders gezegd: áls je dan een nummer bent, dan ben je altijd nummer 1.”

Juist excelleren in tijden van krapte

Haldu Groep moet in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt nog harder zijn best doen, geeft Danny aan. “De kandidaat is terecht kritischer en stelt hogere eisen dan ooit aan het intermediair. Ik heb er alle vertrouwen in én heel veel bewijzen uit de praktijk dat Haldu Groep op alle fronten aan die eisen voldoet. We werven en selecteren met eerlijke, transparante voordelen. Voordelen waarmee Haldu Groep in de overvolle markt van intermediairs écht het verschil maakt.”

“Maar nu komt het”, vervolgt Danny, “kiest de kandidaat eenmaal voor ons, dan blijft deze voor de volle 100% aandacht krijgen. Met een eigen werkcoach, een luisterend oor bij problemen, eersteklas behuizing, tools en werkkleding en uiteraard: uitdagende projecten die elkaar in hoop tempo opvolgen. Kortom, we vinden de beste vakmensen en we binden hen aan ons. Die krapte op de arbeidsmarkt maakt daar eigenlijk helemaal niets in uit. Sterker nog: juist bij krapte zoekt kwaliteit elkaar op. Dus in die zin speelt de krapte ons in de kaart omdat de vakmensen het voor het kiezen hebben. Omdat Haldu Groep het voor hen goed voor elkaar heeft, kiezen zij steeds vaker voor ons. Zo eenvoudig is het eigenlijk!”

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie
Chat live met ons
1
Chat live met ons
Live chat met onze recruiters
Hallo, welkom bij Haldu Groep. Heb je een vraag over een vacature? Onze recruiters zitten klaar om je vraag te beantwoorden via Whatsapp chat.