Co Bekker: “Het draait erom dat je goed met elkaar kunt communiceren” - Haldu Groep

Co Bekker: “Het draait erom dat je goed met elkaar kunt communiceren”

Leestijd: 3 minuten

Co Bekker is hoofduitvoerder bij Slokker Bouwgroep. Op een project in de Amsterdamse Dunantbuurt heeft Slokker momenteel een aantal buitenlandse metselaars vanuit Haldu Groep aan het werk. “We vinden steeds moeilijker Nederlandstalige metselaars en ondertussen trekt het werk aan. Werken met buitenlandse metselaars vanuit Haldu Groep biedt in die situatie in mijn ogen uitkomst. Zelf denk ik, en dat is mijn persoonlijke mening, dat we niet meer zonder deze buitenlandse collega’s kunnen.”

In de nieuwe Henri Dunantbuurt komen circa 240 nieuwe woningen in de sociale huur, middeldure huur, vrije sector huur en koop. Co Bekker: “Voor dit project hebben wij het metselwerk uiteindelijk niet kunnen uitbesteden omdat we op de markt geen geschikte metselpartner vonden. Het gebrek aan goede metselaars begint steeds meer op te spelen, blijkt toch wel. In eerste instantie hebben we enkele woningbouwblokken van het project gerealiseerd met vakkrachten uit mijn netwerk en dat van Slokker. Maar het werk bestaat uit hoogbouw, appartementen, laagbouw en gekoppelde hoogbouw appartementen.”

Bekker vervolgt: “Al doende bleef het nog steeds moeilijk om metselbedrijven te vinden die dit project konden aannemen. Uiteindelijk kwamen we in contact met Haldu Groep. We hebben al goede ervaringen met hen als het aankomt op timmerlieden. We hebben hen toen onze vraag voor metselaars voorgelegd. Dat hebben ze voortvarend opgepakt. Inmiddels hebben we op het project in de Dunantbuurt circa 35 buitenlandse metselaars werken, voornamelijk afkomstig uit Polen.”

Cruciaal: meewerkende voorman van Haldu Groep

Over de kwaliteit van de buitenlandse metselaars zegt Co Bekker het volgende. “Kwaliteit bestaat uit twee zaken: het tempo van metselproductie en de visuele kwaliteit van het metselwerk. Over het tempo zijn we redelijk tevreden. Dat heeft uiteraard te maken met het door hen onder controle krijgen van het type metselwerk dat wij in Nederland hanteren. Dat is een leerproces, maar we zien de vooruitgang. Uiteraard zijn deze metselaars opgeleid door Haldu Groep en deden zij al ervaring op bij een project in IJburg. Zij worden aangestuurd door een Nederlands sprekende Duitse voorman, ook in dienst van Haldu Groep. Die tweetaligheid van deze Haldu medewerker lost alle mogelijke taal- en dus communicatieproblemen op, want enkele Polen in de groep spreken Duits. Juist de communicatie is van groot belang als je buitenlandse metselaars aanneemt. Je wilt goed uit kunnen leggen wat de werkinstructies zijn, maar ook op het gebied van veilig werken is het cruciaal dat je elkaar verstaat.”

Goed overleg met Haldu Groep

Haldu Groep zorgt ervoor dat de buitenlandse werknemers op tijd komen en voorzien zijn van de goede gereedschappen, geeft Co aan. “Wij zorgen vervolgens voor de werkinstructies. Die samenwerking verloopt goed. We overleggen regelmatig en als we vinden dat Haldu Groep nog meer begeleiding moet bieden aan de buitenlandse werknemers, dan geven we dat aan en pakken zij dat op. Zelf denk ik, en dat is mijn persoonlijke mening, dat we niet meer zonder deze buitenlandse collega’s kunnen.”

Co Bekker

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie
Chat live met ons
1
Chat live met ons
Live chat met onze recruiters
Hallo, welkom bij Haldu Groep. Heb je een vraag over een vacature? Onze recruiters zitten klaar om je vraag te beantwoorden via Whatsapp chat.