Peter de Lange (Dura Vermeer): “De lat vanuit ons naar Haldu Groep ligt soms heel hoog” | Haldu Groep

Peter de Lange (Dura Vermeer): “De lat vanuit ons naar Haldu Groep ligt soms heel hoog”

Leestijd: 2 minuten

Peter de Lange was tot 31 december hoofd inkoop Beton en Waterbouw bij Dura Vermeer. Vanaf 1 januari is hij strategisch inkoper bij de Divisie Infra van Dura Vermeer. “Het herstel van de economie in 2016 heeft nog niet echt de inframarkt bereikt. Die markt is nogal laat-cyclisch.” 

“In slechte tijden duurt het even voordat het ons raakt, maar bij herstel van de economie zitten we vervolgens ook achterin bij het herstel. We hebben in onze sector te maken met langlopende, meerjarige contracten. Herstel nú merken wij pas over een aantal jaar. Dit betekent dat voor 2017 de meerjarige contracten gewoon doorlopen, daar verandert niet zoveel in. Met de toename van kortlopende werken zou 2017 wel eens een verbetering voor ons kunnen laten zien.”

Bijzonder mooi werk in 2016: iLent

Peter kijkt specifiek met veel plezier  terug op de oplevering in 2016 van iLent. “De Combinatie iLent, bestaande uit Dura Vermeer Divisie Infra en Ploegam, realiseerde het uitdagende project ‘Ruimte voor de Waal’. Een bijzonder mooi werk om aan bijgedragen te mogen hebben. Vooral speciaal hierin was de hele grote in-situ brug met bijzonder veel technische uitdagingen. De hiervoor benodigde capaciteit aan mensen, zoveel voor staf als uitvoering, was indrukwekkend. Ook Haldu Groep leverde hiervoor vaklieden. Zowel technisch als qua planning is dit goed gelukt, een prestatie van formaat.”

Samenwerking met Haldu Groep

Dus ook in 2016 schakelde Dura Vermeer Beton en Waterbouw Haldu Groep in voor de selectie van flexibele krachten. “Over het algemeen leveren zij ons betontimmermannen. We beoordelen de Haldu Groep op twee aspecten: de kwaliteit van de vakmensen die zij ons leveren én hun flexibiliteit bij tussentijdse opdrachten en incidentafhandeling. Kijk, in onze wereld moet een partner als Haldu Groep soms heel snel kunnen schakelen als er iets wijzigt, zoals in een veranderende personeelsplanning. De lat ligt daarin van onze zijde heel hoog en dat leidt weleens tot inhoudelijke discussies. Wij begrijpen heel goed dat we soms op de korte termijn personeelswensen hebben die élke uitzendorganisatie tot het uiterste zou uitdagen, dus ook Haldu Groep. Het gaat uiteindelijk altijd om ménsen die je moet zien te plannen. Het is in die zin een tweezijdig vraagstuk: wij kunnen daar altijd nog beter in acteren en aan Haldu Groep de uitdaging daar een goed antwoord op te blijven geven, ook in 2017.”

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie
Chat live met ons
1
Chat live met ons
Live chat met onze recruiters
Hallo, welkom bij Haldu Groep. Heb je een vraag over een vacature? Onze recruiters zitten klaar om je vraag te beantwoorden via Whatsapp chat.