“Als timmerman en voorman tegelijk draag ik bij aan het 100% ontzorgen van de klant” - Haldu Groep

“Als timmerman en voorman tegelijk draag ik bij aan het 100% ontzorgen van de klant”

Leestijd: 4 minuten

Raymond Drent is timmerman en voorman, ofwel meewerkend voorman. Deze gemotiveerde vakkracht in hart en nieren is een grote aanwinst voor Haldu Groep, maar vooral ook voor onze opdrachtgevers. Juist door de combinatie timmerman en voorman worden zij namelijk extra ontzorgd. Momenteel zet Raymond zich voor de volle 100% in, samen met zijn gloednieuwe team van eveneens Haldu Groep medewerkers, op een bijzondere opdracht van Dura Vermeer: de aardbevingsbestendige nieuwbouw van het ziekenhuis in Scheemda, in Groningen. Raymond: “Alles in ons werk staat in het teken van dé Haldu Groep gedachte: de opdrachtgever 100% ontzorgen.”

De 39-jarige Raymond zit vanaf zijn 16e in het timmervak. “Mijn vader was ook timmerman. Hij werkte bij Dura Vermeer. Bijzonder toch? Ik was al jong nieuwsgierig naar dit beroep. Als kind ging ik al met hem mee naar de bouw. Ik heb het vak en de liefde daarvoor met de paplepel ingegoten gekregen. Toen ik 14 was, ben ik bij een klein bouwbedrijf begonnen en op mijn 16e gestopt met school en ben ik gaan timmeren. En dat doe ik nog steeds. Ik denk dat ik mijzelf dus wel een vakman mag noemen.”

Leidinggevend talent onderkend

Het ziekenhuis in Scheemda is het allereerste project waarop Raymond timmert én voorman is. “Men zag bij Dura Vermeer dat er meer in mij zat en ik kreeg het aanbod om meewerkend voorman te worden. Voor mij nieuw. Inmiddels ben ik al enkele weken op dit project in Scheemda voorman. Na overleg met de werkvoorbereiding stuur ik de collega’s aan met de opdracht, de tekening en de maten. Je hebt het dan over een team van tussen de 10 en 20 man.  Let wel: allemaal van Haldu Groep. Ook zorg ik dat iedereen zijn gereedschap en materiaal op orde heeft en ook volgens de veiligheidsvoorschriften werkt. Ik stuur nu de mensen dus aan op de bouw. Het grote voordeel is dat in principe de uitvoerder er geen omkijken meer naar heeft. Ik kan er dus aan bijdragen dat de klant nog verder ontzorgd wordt.”

Ook mensen sociaal begeleiden

In het team van Raymond werken ook mensen als bouwopruimer en dergelijke. ”Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Haldu Groep geeft ook deze mensen een kans op de bouw en ik mag hen begeleiden. Het is heel belonend als je ziet dat deze mensen hun weg vinden in hun werk. Uiteraard hopen we dat deze collega’s op een volgend project kunnen doorgroeien, bijvoorbeeld naar timmerman 2.”

Ondersteuning vanuit Haldu Groep

Haldu Groep ondersteunt Raymond in zijn nieuwe leidinggevende taak. “Zij waarderen mij in deze functie. Wat bijzonder is, is dat Haldu Groep in dit deel van Groningen nog niet veel werk heeft gedaan. Via via heb ik ervoor kunnen zorgen dat Haldu Groep hier een voet aan de grond kreeg. Dus hoe beter wij deze opdracht doen, hoe meer wij hier werken aan de toekomst van Haldu Groep. Het team waaraan ik dus leiding mag geven, ziet het daarom als een uitdaging om hier direct een topprestatie neer te zetten. In die zin zijn wij pioniers en ambassadeurs van Haldu Groep.”

Nieuw: aardbevingsbestendig bouwen

Het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda wordt een modern duurzaam ziekenhuis met veel daglicht, gebouwd volgens de nieuwste inzichten en voorschriften voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Dankzij de vele ramen hebben de patiënten een mooi uitzicht op het omliggende landschap. In de ramen van het gebouw zitten zonnecollectoren om in een deel van de energiebehoefte te voorzien. Raymond: “Wat vakinhoudelijk bijzonder is, is dat dit ziekenhuis aardbevingsbestendig wordt gebouwd. Die technieken leren we direct in de praktijk, dus al doende. Zoals dikke muren en geen prefab betonelementen. Het bouwwerk wordt hier dus direct in het project gemaakt. Voor mij heel leerzaam. Bij de werkgever waarvoor ik eerder 15 jaar werkte, heb ik die kans nooit gekregen, maar nu wel, via Haldu Groep.”

Ambitie, met oog op duurzame inzetbaarheid

Raymond heeft de smaak van zijn nieuwe verantwoordelijkheid te pakken. “Ik zie mijzelf wel doorgroeien. Het liefst tot aan het niveau van uitvoerder. Mocht ik die kans krijgen, dan pak ik die met beide handen aan. Daarmee stuur ik meer mensen aan, en kan ik hen op grond van mijn ervaring ook vakmatig naar een hoger plan brengen. Daar komt bij: we moeten allemaal langer werken en op termijn zal de lichamelijke belasting van mijn werk, net als bij iedereen, een rol gaan spelen.”

Direct een goede indruk van Haldu Groep

Raymond werkt vanuit Haldu Groep, nu bij Dura Vermeer. “En alle collega’s op het huidige project in Scheemda zijn ook allemaal nieuw bij Haldu Groep begonnen, dus net als ik. Al direct viel mij op dat Haldu Groep zich écht onderscheidt van andere detacheringsbedrijven. Alles is prima voor elkaar. Stuur je een mail? Je krijgt direct een reactie. En toen ik en alle andere collega’s op de eerste dag aan de slag gingen in Scheemda, werd iedereen direct belangstellend vanuit Haldu Groep gebeld: Klopt alles? Bevalt het? Heb je nog wat nodig? Dat heb ik nog bij geen enkel ander bedrijf meegemaakt.”

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Vul het “Open sollicitatie” formulier in en vergroot je kans op een baan in de bouw, techniek en automotive.
Op basis van jouw CV kijken wij of we jou kunnen matchen met een van onze vacatures.

Open sollicitatie